1000 recepten met rozemarijn
4 afgestreken eetlepels Fairtrade honing 600 g chipolata’s 400 g kerstomaten 4 eetlepels citroensap 2 takjes rozemarijn zout Fairtrade zwarte peper1. Verwarm de oven voor op th. 7 - 210°C. 2. Prik enkele gaatjes in elke chipolata en leg ze in een sau... bekijk recept »
½ bakje rozemarijn (a 15 g) 2 rode pepers 300 ml olijfolie 500 g biefstuk 2 tenen knoflook (fijngesneden)1. Doe een paar takjes rozemarijn in de fles, snijd van de rest de naaldjes fijn en houd apart. Snijd 1 peper horizontaal ... bekijk recept »
1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 4 eetlepels (olijf)olie 1 theelepel gedroogde rozemarijn 1 bakje champignons (250 g) 1 pot augurkenplakjes (330 g) 4 slavinken 450 g bladspinazie (diepvries)1. Oven voorverwarmen op ... bekijk recept »
8 champignons (bakje 250 g) 4 braadworsten 1 ciabatta (brood) 16 plakjes pancetta (Italiaans spek, pakje a 90 g) 1 tl gedroogde rozemarijn 3 el olijfolie1. Breng een pan water aan de kook en kook de champignons 1 min. Giet af... bekijk recept »
150 g boter 2 el geraspte schil van sinaasappel 1 teen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 4 forellen 2 el citroensap 4 el olijfolie 8 takjes rozemarijn 1 huishoudfolie 1 keukentouw1. Meng de boter met sinaasappelschil, de knoflook en een... bekijk recept »
600 à 700 g kleine aardappelen (krieltjes of andere) 1 pakje ontbijtspek Delhaize (200 g) peper verse rozemarijn1. Was en schrob de aardappelen met een borsteltje. Schil niet. Stoom of kook ze in water of in de microgolfoven Ze moeten gaar , maar no... bekijk recept »
1 citroen 1 teen knoflook (geperst) 1 eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt) 3 eetlepels olijfolie1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de rasp, knoflook en rozemarijn door de ... bekijk recept »
300 ml melk 500 g bloem 7 g gist (pakje 3 zakjes) ½ el suiker 1 el olijfolie ½ el zout 15 g rozemarijn 75 g gedroogde cranberry's (zak 250 g) 1 vacherin mont d'or (kaas)1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Doe de ... bekijk recept »
750 g romatomaten (bak) 6 sjalotten 2 tenen knoflook 6 el olijfolie 1 el suiker 1 tl zout 15 g rozemarijn (bakje)1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 2. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze in de ovenschaal met de snijkant na... bekijk recept »
400 g dipgroenten volgens eigen voorkeur: jonge worteltjes, selder, komkommer, groene asperges, radijsjes, rode bieten … 2 aubergines 2 6 cl yoghurt natuur op basis van schapenmelk 1 teentje knoflook 5 g rozemarijn 5 g basilicum 1 eetlepel kappertje... bekijk recept »