1000 recepten met rozemarijn
2 dozen Aviko aardappelgratins met tijm en rozemarijn (à 400 g) 350 g broccoliroosjes 250 g sperziebonen 2 el olijfolie 2 takjes rozemarijn 50 g ongezouten roomboter 1 rosbief aan het stuk (500 g) 1 bosuitje 50 ... bekijk recept »
1 stokbrood (ambachtelijk meergranen (afbakbrood)) 3 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 2 el mayonaise 1 tl gedroogde rozemarijn 1/2 kropsla 1 gerookte kipfilet ((ca. 160 g), in plakjes) 8 semi-zongedroogde tomaten&nb... bekijk recept »
2 takjes rozemarijn 55 g boter of margarine 1 pak aardappelpartjes (450 g) 1 blik flageolets (400 g) 4 rosbieflapjes à la minute (ca. 300 g) zout 1 eetlepel mosterd 1 pakje koksroom (` 200 ml)1. Naaldjes van takjes r... bekijk recept »
100 g pistachenoten 1 citroen 1 takje rozemarijn 250 g zachte geitenkaas 1 teen knoflook eetlepels walnotenolie (1 à 2) zout en versgemalen peper 1. Pistachenootjes pellen en heel fijn hakken. Overdoen in diep bord. Citroen schoonb... bekijk recept »
½ bakje rozemarijn (a 15 g) 6 el olijfolie 3 tenen knoflook (fijngesneden) 4 kogelbiefstukken (a 150 g)1. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, maar bewaar wat takjes voor garnering. Snijd de naaldjes zo fijn mogelijk. M... bekijk recept »
600 g aardappelen (iets kruimig, schoongeboend) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 2 tl gedroogde rozemarijn 2 tl grof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in de lengte in dunne parten. 2.... bekijk recept »
250 g ricotta 250 g cherry tomaatjes 2 takjes rozemarijn (in stukjes) 6 takjes tijm (in stukjes) 3 el olijfolie 1 pak bruschetta's1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Open de verpakking van de ricotta en draai hem in één keer om in ... bekijk recept »
8 kipdrumsticks 1 sinaasappel Paar blaadjes verse salie 3 takjes rozemarijn 1 eetl honing 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 eetl olijfolie Snufje peper en zout Verarm de oven op 180 graden. Rasp de sinaasappel en snijd hem da... bekijk recept »
500 g aardperen 3 el olijfolie 2 tenen knoflook 1 takje rozemarijn 150 ml slagroom 150 g Hollandse garnalen 1 el bieslook 1 snufje zout 1 snufje peper 600 ml water 1 dunschiller 1 staafmixer1. Schil de aardperen met een dunschiller en snij... bekijk recept »
600 g jonge patrijsfilets 37,5 cl oude kriek Oud Beersel 6 jeneverbessen 225 g kersenconfituur 1 takje rozemarijn 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 1 noot boter peper en zout1. Braad de jonge patrijsfilets op zacht vuur aa... bekijk recept »