1000 recepten met rozemarijn
2 uien 2 laurierblaadjes (zakje) 5 jeneverbessen 2 el gedroogde rozemarijn 1 kg runderriblap (schaal) 750 ml volle rode wijn (bijv. Chianti) 400 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 25 g boter 2 el olijfolie1. Snippe... bekijk recept »
7½ g tijm (bakje à 15 g) 7½ g rozemarijn (bakje à 15 g) 250 ml rode port 492 g carpaccio (pakje à 123 g) 200 g paddenstoelenmelange (schaal)1. Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn. Doe de port met de t... bekijk recept »
20 g rozemarijn 1 l groentebouillon 250 g boeren soepgroenten 800 g bruine bonen 350 g groene kool in dunne repen 125 ml creme fraiche 100 g geraspte belegen kaas 1 eiRis de naalden van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Breng de bouillon samen met... bekijk recept »
1 kg côte de boeuf (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 400 g sjalotten 500 g krieltjes 8 el olijfolie 8 g rozemarijn (bakje à 15 g) 3 laurierblaadjes 4 tenen knoflook1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Dep het vlees droo... bekijk recept »
8 uien 2 takjes rozemarijn 50 g roomboter 8 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 eetlepel olijfolie 3 (roma)tomaten 4 ansjovisfilets zwarte peper zout 1 eetlepel bloem om te bestuiven1. Uien pellen en in ringen snijden. Rozemarijn ... bekijk recept »
1 sinaasappel 250 ml sinaasappelsap 1 takje rozemarijn 25 g suiker 1 l water 1 snufje zout 600 g bospeen 25 g vloeibare margarine 1 snufje peper1. Boen de sinaasappel schoon en rasp van een helft de oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. 2... bekijk recept »
2 takjes rozemarijn 4 kippenbouten olijfolie om in te bakken 1 el kerriepoeder 2 tl chilivlokken 1 teentje knoflook 1 limoen 1 el honing Zoetzure kippenbouten uit de ovenVerwarm de oven voor op 180 °C.Ris de roze... bekijk recept »
1 eetlepel salsa pomodore 2 teentjes knoflook 1 takje rozemarijn 5 dl gevogeltefond 1 eetlepel balsamicoazijn 3 eetlepels olijfolie zwarte peper1. Pel en snipper de teentjes knoflook fijn. Zet een pannetje op een zacht vuur met de olijfolie, de knofl... bekijk recept »
3 el olijfolie 2 takjes rozemarijn 2 tenen knoflook 320 g kipdijfilet 1 kg kruimige aardappel 1 zak paprikamix 295 g gegrilde rode paprika's 1 mespunt gemalen cayennepeper1. Meng 2/3 van de olie met de rozemarijn, knoflook en peper en z... bekijk recept »
300 g trostomaten 500 g camembert 1 courgette 700 g aardappelschijfjes 2 tl gedroogde rozemarijn1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snijd de tomaat samen met de camembert in dunne plakjes. Snijd de courgette in plakjes. 2. V... bekijk recept »