1000 recepten met rozemarijn
2 tenen knoflook 3 el kruidenolie 1 el rozemarijn 1 el tijm 1 snufje zout 1 snufje peper 600 g courgette 1 barbecue of grillpan1. Pers in een wijde schaal de knoflook boven de kruidenolie. Voeg de kruiden en zout en peper naar smaak toe. 2. Sc... bekijk recept »
2 takjes rozemarijn 1 schaal rib/runderlappen (ca. 1 kg) 2 tenen knoflook (in plakjes) 2 el bloem 50 g boter of margarine 4 el olie 100 g mager gerookte spekjes (pakje 2 x 125 g) 2 rode uien (in partjes) 2 stengels... bekijk recept »
4 venkelknollen 1 rode ui (in dunne partjes) 100 ml witte wijn 2 takjes rozemarijn (naaldjes van takjes gerist) 3 eetlepels olie versgemalen zwarte peper1. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en ha... bekijk recept »
2 el honing 4 el grove Zaanse mosterd 2 el walnotenolie 8 speklapjes a la minute 2 takjes rozemarijn 500 g witlof 2 sinaasappels1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing, mosterd en de helft van de olie en bestrijk de speklappen m... bekijk recept »
100 g hazelnoten 100 g pecannoten 100 g pistachenoten 2 el zonnebloemolie 1 takje rozemarijn 100 g maiskorrels (voor popcorn) 4 mandarijnen 200 g amandelschaafsel 120 g gemalen kokos 250 ml gembersiroop 60 g gedroogde cranber... bekijk recept »
500 g magere runderlappen 1 snufje zout 1 snufje peper 3 el bloem 50 ml vloeibare margarine 2 uien 400 ml rode huiswijn 2 el abrikozenjam 2 takjes rozemarijn 2 l frituurolie 700 g verse frites 450 g tuinerwtjes en wortelen 75 g rucola 1 ... bekijk recept »
200 g ontbijtspek 4 porties kabeljauwhaasje van 175 g 2 eetlepels olijfolie 1 teentje look 1 rode ui 4 rode paprika's 1 rode chilipeper 1 koffielepel bouillonpasta Taste of Inspirations 50 cl water 2 takjes rozemarijn 1 nootje boter zwarte peper1. Ve... bekijk recept »
250 g Lassie risottorijst 50 g roomboter 2 uien 3 stengels bleekselderij 1 takje rozemarijn (bakje 20 g) 200 ml droge witte wijn 1 l groentebouillon 500 g biologische gekookte rode bieten 75 g verse geitenkaas 1 snufje peper1. Smelt in een h... bekijk recept »
50 cl droge, witte Italiaanse wijn 4 eetlepels gehakte peterselie 3 teentjes knoflook 8 eetlepels olijfolie 2 eetlepels pijnboompitten 8 sjalotten 800 g varkenshaasje 3 takjes verse rozemarijn zout en peper1. Verwarm de oven op th. 6 (180° C). Doe pe... bekijk recept »
1 ui 750 g romatomaten 300 g soepvlees 1 el kerriepoeder 3 el olijfolie 2 rundvleesbouillontabletten 2 takjes rozemarijn 500 ml kraanwater 1 prei 200 g winterpeen 200 g farro (graan)1. Snipper de ui en snijd de tomaten in kwa... bekijk recept »