Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Rode runderstoof

500 g runderriblappen (op kamertemperatuur) 2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 200 ml volle rode wijn 2 tenen knoflook (fijngesneden) ½ potje rode pesto (a 190 g) 2 laurierblaadjes 2 takjes rozemarijn ½ z... bekijk recept »

Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen

2 noten boter 15 cl droge witte wijn 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 2 eetlepels gehakte peterselie 800 g kalfsgebraad 2 teentjes knoflook 500 g oesterzwammen 3 eetlepels olijfolie peper en zout 1 takje rozemarijn 4 sjal... bekijk recept »

Italiaans stoofvlees met rode wijn en rozemarijn

2 el olijfolie 525 g sukadelappen 1 snufje zout 1 snufje peper 50 g pancetta (vleeswaren) 1 ui 2 tenen knoflook 0,5 wortel 2 stengels bleekselderij 150 ml rode wijn 800 g gepelde tomaten (blik, à 400 g) 2 takjes rozemarijn (bakje 20... bekijk recept »

Rozemarijn-kipspiesjes met citroen

1 citroen 1 teentje knoflook fijngehakt 3 el olijfolie 400 g kipfiletblokjes 8 takjes rozemarijnBoen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp, het sap, de knoflook, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Rijg de ... bekijk recept »

Kalkoen met sinaasappel en pistachevulling

25 g blanke rozijnen (zakje a 250 g) 1/2 dl sinaasappellikeur (slijter) 1 ui 1 appel (friszuur) 75 g pistachenoten 1 zakje verse rozemarijn (15 g) 100 g boter 75 g spekreepjes zout versgemalen zwarte peper 2 si... bekijk recept »

Gepeperde zeewolf met rozemarijnboter

3 takjes rozemarijn 125 g gezouten boter (op kamertemperatuur) 4 eetlepels 4-seizoenenpeper (hele korrels, navuldoosje) 2 maal 2 zeewolffilets 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels droge sherry1. Naaldjes van takjes rozemarijn rissen ... bekijk recept »

Rozemarijnbouillon met paddenstoelen

150 g paddenstoelen seizoensmelange 1 teen knoflook 2 el olijfolie 1050 ml kraanwater 2 takjes rozemarijn 350 ml krachtbouillon rundvlees 1 meergranen boulogne stokbrood (afbakbrood) 100 g roquefort (kaas)1. Snijd de paddensto... bekijk recept »

Tomaten-spekjessaus

2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 duopak spekreepjes (250 g) 2 tl gedroogde rozemarijn 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien op middelhoog vuur 4 min. Zet het vuur hoog en bak... bekijk recept »

Rode uiencompote met mozzarella-tomaten uit de oven

800 g roodschillige aardappels (roseval) 3 takjes rozemarijn olijfolie om in te bakken Roodschillige aardappels uit de ovenVerwarm de oven voor op 200 ºC.Snijd de aardappels in gelijke stukken.Ris en snijd de rozemarijn fijn.Meng op een me... bekijk recept »

Kiprolletje met gekneusde aardappelstamp

300 g kipfilet 0.5 bosje rozemarijn 2 plakken belegen kaas 2 plakken rauwe ham olijfolie om in te bakken KiprolletjeVerwarm de oven voor op 160 °C.Ris de rozemarijn.Verdeel de kipfilet in portie en leg elke portie kipfilet op een... bekijk recept »

Pagina 14 van 100