1000 recepten met rozemarijn
500 g runderriblappen (op kamertemperatuur) 2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 200 ml volle rode wijn 2 tenen knoflook (fijngesneden) ½ potje rode pesto (a 190 g) 2 laurierblaadjes 2 takjes rozemarijn ½ z... bekijk recept »
2 noten boter 15 cl droge witte wijn 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 2 eetlepels gehakte peterselie 800 g kalfsgebraad 2 teentjes knoflook 500 g oesterzwammen 3 eetlepels olijfolie peper en zout 1 takje rozemarijn 4 sjal... bekijk recept »
2 el olijfolie 525 g sukadelappen 1 snufje zout 1 snufje peper 50 g pancetta (vleeswaren) 1 ui 2 tenen knoflook 0,5 wortel 2 stengels bleekselderij 150 ml rode wijn 800 g gepelde tomaten (blik, à 400 g) 2 takjes rozemarijn (bakje 20... bekijk recept »
1 citroen 1 teentje knoflook fijngehakt 3 el olijfolie 400 g kipfiletblokjes 8 takjes rozemarijnBoen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp, het sap, de knoflook, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Rijg de ... bekijk recept »
25 g blanke rozijnen (zakje a 250 g) 1/2 dl sinaasappellikeur (slijter) 1 ui 1 appel (friszuur) 75 g pistachenoten 1 zakje verse rozemarijn (15 g) 100 g boter 75 g spekreepjes zout versgemalen zwarte peper 2 si... bekijk recept »
3 takjes rozemarijn 125 g gezouten boter (op kamertemperatuur) 4 eetlepels 4-seizoenenpeper (hele korrels, navuldoosje) 2 maal 2 zeewolffilets 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels droge sherry1. Naaldjes van takjes rozemarijn rissen ... bekijk recept »
150 g paddenstoelen seizoensmelange 1 teen knoflook 2 el olijfolie 1050 ml kraanwater 2 takjes rozemarijn 350 ml krachtbouillon rundvlees 1 meergranen boulogne stokbrood (afbakbrood) 100 g roquefort (kaas)1. Snijd de paddensto... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 duopak spekreepjes (250 g) 2 tl gedroogde rozemarijn 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien op middelhoog vuur 4 min. Zet het vuur hoog en bak... bekijk recept »
800 g roodschillige aardappels (roseval) 3 takjes rozemarijn olijfolie om in te bakken Roodschillige aardappels uit de ovenVerwarm de oven voor op 200 ºC.Snijd de aardappels in gelijke stukken.Ris en snijd de rozemarijn fijn.Meng op een me... bekijk recept »
300 g kipfilet 0.5 bosje rozemarijn 2 plakken belegen kaas 2 plakken rauwe ham olijfolie om in te bakken KiprolletjeVerwarm de oven voor op 160 °C.Ris de rozemarijn.Verdeel de kipfilet in portie en leg elke portie kipfilet op een... bekijk recept »