1000 recepten met rozemarijn
1 pompoen (van ca. 1, 2 kg) 6 sjalotten 1 bol knoflook 3 takjes rozemarijn 1 citroen (in partjes) 3 eetlepels olijfolie1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant me... bekijk recept »
1 ovenklare boerenkip 1 zak tafelaardappels (800 g) 8 eetlepels (olijf)olie 1 theelepel rozemarijn (busje a 15 g) 2 theelepels paprikapoeder 2 theelepels (zee)zout (grof) 1 ratatouillepakket (groenten, 1 kg)1. Oven voo... bekijk recept »
1 kg aardappels (vastkokend) 1 bol knoflook ½ zakje verse rozemarijn ((a 20 g) naaldjes afgerist) 2 theelepels zeezout (grof) 2 eetlepels olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels schoon onder stromend... bekijk recept »
4 takjes rozemarijn 180 g patentbloem 140 g rietsuiker 1 mespunt zout 80 g boter 1 el kraanwater 3 citroenen 225 g Griekse yoghurt 2 eieren1. Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng in een grote kom de bloem, 40 g ... bekijk recept »
2 tenen knoflook 6 bosuitjes 4 el olijfolie met truffelaroma 1 potje witte bonen 1 el vloeibare Italiaanse kruidenbouillon 2 takjes rozemarijn 2 voorgebakken ciabatta's met gedroogde tomaat 1 bakje kastanjechampignon1. Snipper knoflook ... bekijk recept »
2 aubergines 1 takje rozemarijn 6 eetlepels olijfolie 1 theelepel tomatenpuree (blikje a 70 g) 1 teentje knoflook (fijngesnipperd) 1 kalfsschnitzel (in kleine blokjes) 4 eetlepels gekookte wijnzuurkool (zak a 500 g) ... bekijk recept »
8 lamskoteletten 2 romatomaten 1 teen knoflook 4 el olijfolie 3 takjes rozemarijn1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Dep de lamskoteletjes droog, bestrooi ze met peper en zout en laat ze even op temperatuur komen. Snijd de tomaten in dikke pla... bekijk recept »
500 g bloem 7 g gedroogde gist 75 ml olijfolie 250 ml lauwwarm water 2 tl zout 100 g semi-zongedroogde tomaten 100 g zwarte olijven zonder pit 1 el olijfolie 1 el rozemarijn 1 tl grof zeezout 2 plakken geitenkaas (Bettine Fro... bekijk recept »
1 oranje paprika 1 gele paprika 1 courgette 4 pomodori tomaten 2 takjes rozemarijn olijfolie om in te bakken 75 g geraspte Parmezaanse kaas Geroosterd groentepaletVerwarm de oven voor op 220 ºC.Snijd de bovenkant va... bekijk recept »
1 l groentebouillon 1 ui 1 teentje knoflook 3 rode paprika's olijfolie om in te bakken 1 takje rozemarijn 400 g risottorijst roomboter 100 g Pecorino rasp Breng de groentebouillon aan de kook. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook ... bekijk recept »