1000 recepten met rozemarijn
400 g pruimen 800 g varkensfiletgebraad 2 takjes rozemarijn 20 cl Bio appel- en pruimensap 10 cl witte vermout 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen een noot boter peper en zout1. Smelt de boter in een grote, diepe pan en bak ... bekijk recept »
1 courgette 3 rode uien (gepeld) 3 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 12 zwarte olijven 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap1. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Courgette en ui in dunne plak... bekijk recept »
1 pot wortelen ((680 g), uitgelekt) 6 el zonnebloemolie 1 zak aardappelballetjes (600 g, diepvries) 1 tl paprikapoeder 1 tl gedroogde rozemarijn 1 ui (gesnipperd) 300 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) 2 pakjes gevu... bekijk recept »
2 citroenen (schoongeboend) 1 hele kip (ca. 1.2 kg) 180 g zongerijpte Taggia-olijven (potje) 1 tl chilipeper 15 g rozemarijn (bakje)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de citroenen in partjes. Doe de kip in de schaal ... bekijk recept »
300 g bloem 200 g koude boter 100 g witte basterdsuiker 1 ei BodemMaak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, basterdsuiker en het ei. Rasp de schil van de citroen over de bloem. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor ... bekijk recept »
300 g farfalle (pasta) 1 komkommer 160 g gerookte kipfilet (stuk) 2 friszure appels (bijv. Granny Smith) 5 stengels bleekselderij 125 g verse geitenkaas met honing 125 ml crème fraîche 1 tl rozemarijn1. Kook de pasta volg... bekijk recept »
600 g regenboogwortelmix 4 sjalotten 2 takjes rozemarijn 3 el olijfolie 2 el cremaceto classico, 55% balsam1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels in de lengte. Halveer de sjalotten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en s... bekijk recept »
1 biocitroen 20 g boter 8 dunne plakken biospek 1 eetlepel olijfolie 500 g pitloze blauwe Thompson-druiven 1 bosje rozemarijn 4 schoongemaakte kwartels 2 sjalotten 1 takje tijm 1 vers laurierblad zout zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2.... bekijk recept »
5 eetlepels (olijf)olie 2 bolletjes knoflook 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) 1 sjalotje ½ fles volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) (versgemalen) zwarte peper 3 eetlepels sherry (Pedro Ximenez) 2 ee... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend en gehalveerd) 4 schouderkarbonades 50 g boter 2 tenen knoflook (geperst) 1 takje rozemarijn1. Snijd een helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Bestrooi de karbonades royaal met p... bekijk recept »