Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Herfstsalade met rodekool

1 prei (gewassen en in halve ringen) 1 bakje walnoten ((60 g), grof gehakt) 1/2 rodekool 4 el olijfolie extra vierge 6 el rode port 2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml) 1 tl mosterd (fijn) 1 tl gedroogde rozemarijn ... bekijk recept »

Geroosterde tomatensoep

2 rode uien 560 g tastytomtomaten (schaal à 280 g) ½ rode peper 3 tenen knoflook 4 ansjovisfilets 2 takjes rozemarijn 4 el olijfolie 1 liter groentebouillon (van tablet) 4 el mascarpone1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij... bekijk recept »

Pittig gebakken boerenkool

2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 5 ansjovisfilets (in stukjes) 3 zongedroogde tomaten (in reepjes) 500 g boerenkool 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) 1 takje verse rozemarijn ((bakje a 15 g), fijngesne... bekijk recept »

Lamsrack met rozemarijn

2 tenen knoflook 4 el olijfolie 400 g pomodorini (blik) 100 ml kraanwater 6 takjes rozemarijn 750 g lamsrack (Feestfavoriet) 1 el balsamicoazijn gerijpt op hout 3 el balsamicoazijn 300 g tagliatelle1. Verwarm de oven voor op... bekijk recept »

Snelle ananaschutney

1 bakje verse ananasstukjes ((250 g), klein gesneden) 200 ml wittewijnazijn 1 takje rozemarijn 2 kruidnagels 100 g rietsuiker1. Doe de ananas in een steelpan en voeg de azijn, rozemarijn, kruidnagels en rietsuiker toe. Breng aan de kook ... bekijk recept »

Gegratineerde kalfsentrecotes met verse vijgen

2 maal 2 kalfsentrecotes 150 g abdijkaas (Pere Joseph bediening) 1/2 kleine rode ui 2 verse vijgen 1 takje rozemarijn 1 eetlepel olie 1/2 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing (zee)zout versgemalen vierseizoenenpeper1. Kal... bekijk recept »

Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes

600 g lamskotelet bio 400 g arboriorijst 200 g groene boontjes bio 200 g sugar snaps 200 g erwtjes bio 3 teentjes knoflook bio 1 sjalot bio 3 zakjes kruidenthee munt Delhaize Fairtrade bio enkele takjes rozemarijn bio enkele takjes tijm bio 10 g vers... bekijk recept »

Dorade met sinaasappelboter

150 g boter op kamertemperatuur 0.5 geraspte schil van sinaasappel 1 teentje knoflook geperst zout en peper 3 dorades ontschubd en schoongemaakt 1 sap van citroen 1 tl zout 4 el olijfolie rozemarijnMeng de boter met sinaasappelschil, knoflook en ee... bekijk recept »

Kaviaar van aubergines

2 aubergines 1 tomaat, of 50 g kerstomaatjes 0,5 citroen (het sap) 5 g verse tijm 5 g verse rozemarijn 10 g platte peterselie 1 teentje knoflook 5 cl olijfolie peper en zout1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Verwijder de takjes van de tijm en de r... bekijk recept »

Pasta met romige kool-hamsaus

300 g macaroni grande 2 el olijfolie 2 uien 500 g spitskolen 1 takje rozemarijn (naalden fijngesneden) 1 winterpeen 1 hamblokjes (duobakje a 250 g) 1 bekertje crème fraîche light (125 ml)1. Kook de macaroni volgens de aan... bekijk recept »

Pagina 10 van 100