1000 recepten met rozemarijn
450 g bladerdeeg 6 nectarines 1 vanillestokje 100 g suiker 50 g roomboter 10 g rozemarijn 1 deegroller 1 taartvorm met vaste bodem ø24-28cm1. Verwarm de oven voor tot 210 °C. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde ... bekijk recept »
1 ui 0.5 bosje rozemarijn 0.5 bosje tijm 3 teentjes knoflook 50 g jonge kaas aan stuk 400 g rundergehakt 75 g paneermeel olijfolie om in te bakken 8 trostomaten Verwarm de oven voor op 180 °C.Tomaten gevuld ... bekijk recept »
4 zalmfilets (op huid) 2 teentjes knoflook 2 eetlepels rozemarijn (de topjes van de takjes) olijfolie (om te bestrijken)1. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi de kant zonder huid met zout en (versgemalen) peper. S... bekijk recept »
1 citroen 1 teentje knoflook fijngehakt 3 el olijfolie 400 g kipfiletblokjes 8 takjes rozemarijnBoen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp, het sap, de knoflook, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Rijg de ... bekijk recept »
1 courgette een vers takje rozemarijn olie olijfolie 1 blokje pimentón1. Snij een courgette overlangs in dunne plakjes. Bestrijk met olie en laat kleuren onder de grill. 2. Kruid met peper en zout en rol er een blokje pimentón in. Hou het pakketje s... bekijk recept »
1 kleine bloemkool 1 ui 1 sjalot 0,5 koffielepel rozemarijn 6 blaadjes basilicum 0,5 koffielepel kurkuma 7 eieren 150 g geraspte Parmezaanse kaas 120 g boekweitbloem gezeefd 1,5 koffielepel bakpoeder 3 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwarm de ... bekijk recept »
3 takjes rozemarijn 1 citroen (schoongeboend) 3 tl gerookte-paprikapoeder zoet 6 el extra vierge olijfolie 1 kg kalfsrack (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 295 g gegrilde paprika's (pot) 8 g munt 100 g feta1. V... bekijk recept »
25 g boter 2 kleine sjalotten (in ringetjes) 1 el verse rozemarijn (fijngehakt) 250 g kastanjechampignons 75 ml crème fraîche 1 pak tortellini (met kaas en noten, vers) 50 g Grana Padano (snippers)1. Verhit de boter en... bekijk recept »
800 g aardappelen (Pommonde fine (zak 2 1/2 kg), geschild) 30 g bloem 500 g tilapiafilet ((zak 750 g, diepvries), ontdooid) 4 el olijfolie 2 uien (grof gesnipperd) 2 tenen knoflook (in plakjes) 1 bak romatomaten (... bekijk recept »
500 g verse worsten 4 el koolzaadolie 3 aubergines 3 takjes rozemarijn 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl milde paprikapoeder 800 g cannellinibonen (blik à 400 g) 720 ml passata di pomodoro (fles à 720 ml) 100 ml rode wijn1.... bekijk recept »