1000 recepten met rozemarijn
16 kippenboutjes 3 eetlepels olie 1 dl sherry 4 eetlepels sojasaus 5 takjes rozemarijn 4 eetlepels vloeibare honing1. Doorprik het vel van 16 kippenboutjes en laat ze 2 uur in de koelkast marineren in 4 eetlepels vloeibare honing, 4 eetlepel sojasaus... bekijk recept »
2½ kg runder (- of kalfsschenkel) 20 tenen knoflook (gepeld) 6 el zwarte peper (uit de molen) zeezout 5 takjes verse rozemarijn 2 flesjes rode wijn (a 0.75 liter bijv. Chianti of andere fruitige rode wijn) 2 lauri... bekijk recept »
4 hindesteaks 6 rode uien 50 g geroosterde pijnboompitten 10 cl balsamicoazijn 2 eetlepels bruine suiker 4 eetlepels vijgenconfituur 800 g krielaardappelen 3 takjes verse rozemarijn 20 g boter 4 eetlepels olijfolie Espelettepeper fijn zout, fleur de ... bekijk recept »
1 hele scharrelkip (ca. 1250 g) 100 g roomboter 2 takjes rozemarijn 1 citroen 600 g krieltjes in de schil 400 g snijbonen 2 el peterselie (bakje 30 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 rasp 1 braadslede (25 x 20 cm) 1 aluminiumfolie1. Verwarm... bekijk recept »
750 g aardperen 750 g kruimige aardappelen 2 takjes rozemarijn 2 tenen knoflook 60 g boter 400 g reefilet (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 125 g bramen (verse) 3 el bramenjam 100 ml kraanwater1. Schil de aardpere... bekijk recept »
1 courgette 4 eetlepels tapenade (naar keuze (bv. zelfgemaakt)) 4 takjes rozemarijn olijfolie (om te bestrijken)1. Snijd de uiteinden eraf en schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in lange dunne plakken. Bestrijk de pl... bekijk recept »
3 el pijnboompitten 4 struiken witlof 3 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 tl gedroogde rozemarijn 1 zak rucola (sla, 75 g)1. Rooster 3 el pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter go... bekijk recept »
1 kg varkensfiletrollade 1 bol knoflook 8 g rozemarijn (bakje) 8 g tijm (bakje) 50 g boter 4 el olijfolie1. Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ºC. 2. Prik met een puntig mes gelijkmat... bekijk recept »
½ citroen (schoongeboend) 2 dl witte wijn ½ eetlepel witte-wijnazijn 1 eetlepel tijm (fijngehakt) 1 eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt) 1 sjalot (in dunne ringen)1. Schil van citroen raspen. In lage schaal c... bekijk recept »
300 g runderriblappen 300 ml rode wijn (bijv. Montepulciano d'Abruzzo) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 2 tl gedroogde salie 2 tl gedroogde rozemarijn 3 uien (gesnipperd) 4 el olijfolie 1 pakje pancetta (Italiaanse ba... bekijk recept »