1000 recepten met rozemarijn
500 g inktvisringen500 g aardappel (voorgekookt, in plakjes)1 rode paprika1 groene paprika1 venkelknol1 sjalot2 tenen knoflook1 takje rozemarijn1 takje oregano0.5 kl gerookt paprikapoederolijfoliepeperzout3 gegrilde paprika's (pot)100 ml room1 el wit... bekijk recept »
800 g varkensfilet1 courgette1 rode paprika1 gele paprika2 knoflookteentjes1 takje verse rozemarijn2 takjes tijmolijfoliepeperzout1. Snij het vlees in stukken.Spoel de courgettes en snij ze in dikke plakken.Spoel de paprika's, halveer ze, snij ze... bekijk recept »
12 lamskoteletten12 plakjes ontbijtspek500 g kikkererwten16 kerstomaten4 lente-uien150 g feta2 el bladpeterselie1 takje rozemarijn2 el witte balsamicoazijntabasco5 el olijfoliesuikerpeperzout1. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Spoel en snipper de le... bekijk recept »
1 kg prei4 el olie2 dl sojaroom6 geitenkaasjes (kleine ronde)6 takjes rozemarijnuit de molen peperzout1. Maak de prei schoon, verwijder het meeste groen en snipper hem fijn. 2. Verhit de olie in een grote pan. Stoof de prei ongeveer 5 minuten. Kruid ... bekijk recept »
2 bosjes waterkers1 rode paprika1 groene paprika1 rode ui (in ringen)1 aubergine1 courgetteolijfoliepeperzout3 takjes oregano (verse)1 takje rozemarijn1. Spoel de waterkers en dep of zwier hem droog. Trek de lange takjes in wat kleinere stukjes. 2. M... bekijk recept »
4 kalfslappen (dun, elk 150 g)2 el maïszetmeel2 el boter4 el witte wijn4 el citroensapzoutuit de molen peper800 g aardappelen4 takjes rozemarijn8 el olijfolie2 el bloem1 onbehandelde citroen (in partjes)verse basilicum (enkele takjes)rucola (enkele b... bekijk recept »
450 g lamsgehakt60 g broodkruim40 g jonge spinazie1 granaatappel1 el granaatappelsap (bv. Grenadine)2 takjes rozemarijn1 teen knoflook1 ui1 el peterselie3 el verse muntpeperzout1 ei1. Snipper de ui. Hak de knoflook, rozemarijn, peterselie en munt fij... bekijk recept »
1 schouderrollade (750 gram)50 gram boter200 milliliter vleesfond of -bouillon2 eetlepel honing1 theelepel gedroogde rozemarijneetlepel gehakte verse rozemarijn1 eetlepel grove mosterd1 keukenpapier1 blaadje aluminiumfolie1. Dep de rollade droog met ... bekijk recept »
750 gram rundergehakt1 eetlepel rozemarijn of tijm, gehakt, vers100 gram rauwe ham in stukjes250 gram champignons in stukjes75 gram rucola gehakt3 teentjes knoflook fijngehakt1 ei2 eetlepels bloem2 eetlepels olijfolie1 blikje tomatenblokjes (400 g)25... bekijk recept »
8 drumsticks1 eetl. grof zoutversgemalen peper1 bol knoflook, teentjes ongepeld4 takjes rozemarijn2 laurierblad500 ml olijfolie1. Verwarm de oven voor op 150°C. Wrijf de kippenpoten in met zout en peper en leg ze in een braadslee. Steek de knoflo... bekijk recept »