Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Rozemarijncake

origineel bij de thee.Pittig en zoet tegelijk voor 8 personen: 4 Eieren 2 volle eetlepels fijngesneden verse rozemarijn 1/2 theelepel zout 125 gram Olijfolie 125 Suiker 250 gram Cakemeel of meel en een volle eetlepel bakpoederZeef het cakemeel met he... bekijk recept »

Toscaanse kip

voor 4 personen: 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 citroen 3 eetlepels olijfolie 4 (maïs)kippenbouten 1½ eetlepel cognac of vieux 12 zwarte olijven 1 blik gepelde tomaten 1 1/2 eetlepel rozemarijn (vers of diepvries) of 2 theelepels gedroogde rozema... bekijk recept »

Groentesoep met selder en linzen

Voor 4 personen: 300 gr fijngesnipperde ui 2 teentjes lookook 1 selder 4 wortelen 1 kl olijfolie 1 blik gepelde tomaten 4 blokjes gevogeltebouillon 1 klein doosje linzen 1 kl komijn 4 takjes rozemarijn peperPel de teentjes look en hak ze fijn. Maak d... bekijk recept »

Wilde gans met honing

1 wilde gans 5 el. Honing 3 el. Citroensap 1 1/2 dl. witte wijn 1 ui 2 tl. Tijm 1 tl. Rozemarijn 150 gr. boter of margarine zout en peperVul de gans met een mengsel van de gehakte ui, de tijm en de rozemarijn. Bestrooi de buitenkant met zout ... bekijk recept »

Biefstuk met Parijse champignons en porto

voor 4 personen: 4 biefstukken 500 gr Parijse champignons 8 soeplepels porto 2 soeplepels water 100 gr boter 4 schijfjes mozzarella 1 takje rozemarijn tuinkersBak de biefstukken heel even in de pan, zodat ze bleu blijven. Schik ze in een ovenschaal. ... bekijk recept »

Provencaalse Varkensfricandeau

1 kg. varkensfricandeau zoutpeper Franse mosterd rozemarijn teentje knoflook boter Hulpmiddelen Römertopf Hulpmiddelen - Römertopf Voorbereiding Römertopf voor gebruik 10 min. onder water zetten en uit laten lekken. Vlees zouten en peper... bekijk recept »

Provencaalse Kip

1 kip van ca 1 kg. 800 gr.krielaardappeltjes. 3 venkelknollen. 30 gr.boter. 4 eetl.olijfolie. 3 takjes verse rozemarijn. 2 teentjes knoflook. peper en zout. Wrijf de kip goed in met zout,peper,knoflook en boter.Steek in de kip enkele takjes rozemarij... bekijk recept »

Geroosterde konijnenbout

4 konijnenbouten4 plakken pancetta (dik)800 g krieltjes400 g witte bonen (blik)4 takjes tijm6 takjes rozemarijn6 tenen knoflook (gepeld)1 onbehandelde citroen (sap en schil van)1 kl honingolijfoliepeperzout1. Leg de konijnenbouten in een ovenschaal. ... bekijk recept »

Stoofpotje van worst, worteltjes en rode ui

400 g jonge wortelen (klein, geschild)400 g rode uien (klein, gepeld)100 g gerookt spek (in reepjes)600 g worsten (kleine varkensworstjes)150 ml groentebouillon4 takjes rozemarijn2 el boterpeperzout1. Voorbereiding: Schil de worteltjes. Pel de uien e... bekijk recept »

Zuiders stoofpotje van hondshaai

600 g hondshaaifilet (in mootjes)3 paprika's (rood, groen en geel)400 g tomatenblokjes (blik)3 sjalotten1 ui1 blikje tomatenpuree1 dl witte wijn1 dl visbouillonolijfoliebasilicum (enkele blaadjes)1 takje rozemarijn1 takje tijmzoutcayennepeper1. Snij ... bekijk recept »

Pagina 55 van 100