1000 recepten met rozemarijn
1 pakje aubergines 1 bokaal gedroogde tomaten (met zo weinig mogelijk oliegoed samengeperst ?.) 1 klein stammetje geitenkaas honingtijm en rozemarijn Bereidingswijze U vindt deze aubergines in de diepvriesafdeling van uw grootwarenhuis. Ontdooi ze... bekijk recept »
30 gram boter,1 varkensfiletrollade(ca.750 gram),1 dl rosewijn,5 teentjes knoflook,5 takjes rozemarijn,1 avocado,1/2 courgette,1/2 pot groene pesto(a 190 gram,Grand&primeItalia),1 eetlepel frambozenazijn,zout,peper. Hulpmiddelen Een braadpan om de r... bekijk recept »
1 kleine (rode) ui 3 dl gezeefde tomaten (uit een pak) 1 mespunt rozemarijn 1 laurierblaadje zout en peper 2 ongepaneerde kalfsschnitzels 25 gram boter 2 plakjes rauwe ham (of Parma ham) 2 plakjes jong belegen Goudse kaas 1 tomaat voor de garnering ... bekijk recept »
2 mooie grote vastkokende aardappels a circa 200 gram zout naar smaak versgemalen zwarte peper wijnazijn 2 takjes verse rozemarijn 2 teentjes knoflookgesnipperd olijfolie Voorbereiding Aardappels schillenin partjes snijden en afspoelen. In pan met we... bekijk recept »
200 gram rode linzen 50 gram rijst 1 theelepel bonekruid 1 laurierblaadje 1 theelepel rozemarijn 2 uien 1 teentje knoflook peper zout sap van 1/2 citroen 25 gram geschaafde amandeln. Bereidingswijze Kook de gewassen linzen samen met de rijs... bekijk recept »
2 kg mosselenschoongeboend 3 sjalotjesfijngesneden 2 stengels bleekselderijin stukjes 4 takjes peterselie 2 dl droge witte wijn zout en peper 5-6 eetl. olijfolie 1 eetl pastis (slijter) 1 theel. fijngesneden tijm 1 theel. fijngesneden rozemarijn 50 ... bekijk recept »
8 geplede knoflookteentjes - een anderhalf tot 2 kilo lamsbout - 3 e olijfolie - zout - 400 g verse panklare spinaziebladeren - 400 g flageoletbonen uit blikuitgelekt (of anders witte bonen) - 400 g boterbonen uit blikuitgelekt - 2 takjes rozemarijn ... bekijk recept »
250 gr kippenlevertjes 250 gr kalfslever 125 gr roomboter scheut slagroom verse rozemarijn 3 eetlepels cognac 3 eetlepels cointreau 3 eetlepels marsala zout & peper klontje roomboter Hulpmiddelen Blender of pureerstaaf patevorm of diep schaaltje Hul... bekijk recept »
2 konijnfilets 2 plakje spek 2 laurierblaadjes rozemarijn tijm peper zout 1 glas cognac 1 eetlepel rozijnen 1 eetlepel boter. Bereidingswijze Zet de konijnen te weken in de cognac. Verpak de filets in een plakje spek en leg ze op een vel al... bekijk recept »
3 e olie - 600 g saucijsjes - 40 g boter - 2 uien zeer fijn gesnipperd - 1/4 t tijm - 1/4 t rozemarijn - mespuntje kruidnagelpoeder - 1 kleine gescheurd laurierblad of laurierbladpoeder - 450 g tomaat uit blikzeer fijn - 2 e maizena - 4 e droge witte... bekijk recept »