1000 recepten met rozemarijn
50 gram boter 1 ui 100 gram rauwe ham 1 eetlepel tomatenpuree 1 takje rozemarijn 800 gram roma tomaten ½ liter runder bouillon 3 eetlepels balsamico-azijn zout en versgemalen peper 100 gram verse basilicum 50 gram pijnboompitten 3 te... bekijk recept »
400 gr aardappelen 1 el basterdsuiker 2 el paneermeel 2 tenen knoflook 1 snufje cayennepeper 1 el verse rozemarijn 1 el verse tijmblaadjes 100 gr spekblokjes 1 grote ui 2 el olijfolie 1 klontje roomboter 2 runderentrecote +/-180 gr 1 snuf p... bekijk recept »
550 gr. beenham (aan een stuk) 8 sjalotten(kleintjes) 4 teentjes knoflook 2 dl droge witte wijn 350 gr. minikriel 400 gr. peultjes 1 takje rozemarijn Hulpmiddelen Ovenbakpapier Hulpmiddelen - Ovenbakpapier Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200&p... bekijk recept »
1 blaadje lavas (vers) 1/4 tl rozemarijn (gedroogd) of een klein takje vers 1/4 tl dragon (gedroogd) of een paar blaadjes vers 1 tl selderblad (gedroogd) of een 1/2 el vers selderblad minstens 1 flinke el verse gehakte peterselie 1/2 el bieslook... bekijk recept »
1 fazanteen aantal repen ontbijtspekzoutpeper1 t knoflookpaar takjes verse tijm en rozemarijnolijfoliescheut witte wijnscheutje kippenbouillon Hulpmiddelen 1 grote romertopf Hulpmiddelen - 1 grote romertopf Voorbereiding Romertopf ca 15 min. in wate... bekijk recept »
600 g lamsfiletschoongemaakt 4 el mosterd van Dijon 100 g verse kruidenmengeling (kerveltijmrozemarijn en munt) 150 g varkensnet (crepinette) 4 el sherryazijn 2 ontvelde tomatenin blokjes gesneden 2,5 dl lamsfond 50 g boter Garnituur: 4 plakken auber... bekijk recept »
8 bosjes radijsjes ? 1/2 zakje verse koriander (a 15 g) ? 16 sneetjes casinobrood (wit of bruin) ? 5 eetlepels knoflookmayonaise ? 1 pakje kipfilet feuilletine (vleeswaar 100 g) ? 200 g gerookte palingfilet ? 1/4 komkommer ? 1 bakje verse room... bekijk recept »
1lamsbout met been vers gemalen peper,zout olijfolie 2eetlepels honing 2,5dl.witte wijn 2hele bollen knoflook 1takje tijm 1takje rozemarijn 8aardappels Voorbereiding Oven voorverwarmen op 250 graden Bereidingswijze Wrijf de lamsbout in met mensel van... bekijk recept »
1 Grote Lamsbout / Lamsrolade (gewicht afhankelijk van hoeveel gasten je hebt) 1 bosje verse Rozemarijn 2 Uien 2 Eetlepels verse of gedroogde tijm 3 Eetlepels Balsamico azijn 3 Eetlepels Honing Scheutje wijn Zout en Peper - Voor erbij: 1 Grote Venke... bekijk recept »
-1 lamsbout (1.5 a 2 kg)-4 dl lamsfond-1/2l rode wijn (of vleesbouillon)- 2 eetlepels graantjesmosterd- 3 eetlepels olijfolie- 1 bolletje knoflook- 4 blaadjes laurier- 2 takjes rozemarijn- peper uit de molen en zout. Bereidingswijze 1.Kruid het vlees... bekijk recept »