1000 recepten met rozemarijn
2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstukmet lange botjes 2 teentjes knoflookin reepjes 1 takje rozemarijn enkele blaadjes salie enkele takjes tijm 1/2 eetlepel mosterd 1 eetlepel olijfolie zoutzwarte peper 1 brede reep vers vet spek extra nodig: ... bekijk recept »
Tomaten. Olijfolie. Tijm. Rozemarijn. Knoflookongepeld. Grofgesneden Laurier. Peper. Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze (bewaar vellen en pitten in de diepvriezer voor tomatenvinaigrette, saus of fond) Besprenkel een bakplaat met olijfolie... bekijk recept »
- Aardappelen - Knoflook - olijfolie - zout/peper - Rozemarijn (liefst verse) Hulpmiddelen - evt.bakpapier Hulpmiddelen - - evt.bakpapier Voorbereiding Verwarm de oven op 200C (hetelucht 180C) - Bekleed evt de bakplaat met bakpapier of neem een oven... bekijk recept »
500 gr lamsbout of geitenvlees 1 teentje knoflook ? tl zwarte peper 1 ? tl rozemarijn 2 el mosterd 2 el cider-azijn 4 el maisolie 200 gr champignons 2 uien 1 rode paprika 1 groene paprika satepennen Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel de knofloo... bekijk recept »
150 - 200 gram kastanje-champignons 250 - 300 gram magere lamslappen Zout Witte peper uit de molen 30 gram boter 3 eetlepels olijfolie 1 sjalotjeragfijn gesnipperd 1 knoflookteentjeragfijn gehakt 4 eetlepels rode wijnzoals Rioja tinto 1 takje... bekijk recept »
1 kalkoen van ong. 2 1/2 kg 750 gr vlees van braadworst 100 gr gepelde walnoten (van vliesjes ontdaan en grof gehakt) 250 gr gedroogde pruimen (in partjes gesneden en ontpit) 3 eieren zout 1/2 theelepel kaneel 1 theelepel nootmuskaat 250 gr tamme kas... bekijk recept »
Een scharrel- of biologische kip van ongeveer 1250 gr 40 gram boter 50 gr gerookt spek in plakjes bescheiden zout en flink peper borrelglaasje sherry 1/2 dl droge witte wijn el citroensap 75 gr fijngehakte hazelnoten 100 gram gehalveerde witte druive... bekijk recept »
350 gram kastanjemeel,4 eetlepels blanke rozijnen 51/2 dl water ,6 eetlepels olijfolie 4 eetlepels pijnboompitten,2 takjes verse rozemarijn Bereidingswijze De rozijnen 1 uur laten wellen ,laat ze daarna uitlekken roer 2 eetlepels olijfolie en het w... bekijk recept »
1 pak mix voor pizzabodem400 gr. uienolijfolie3 thl. rozemarijn1 kleine eetl. zeezout. Hulpmiddelen Ovenbakplaatkwastje. Hulpmiddelen - Ovenbakplaatkwastje. Voorbereiding Pel de uien en snijd ze in ringetjes.verwarm de oven voor op 225 gr. vet de ba... bekijk recept »
4 eetlepels boter of margarine 4 varkenskoteletten van ? 2,5 cm dik 1/2 kop droge witte wijn zout zwarte peper 1 theelepel gedroogde saliefijngestampt 1 theelepel gedroogde rozemarijn 2 knoflookteentjeszeer fijn gesneden 2 eetlepels citroensap Bereid... bekijk recept »