Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Wortel-courgette schotel

500 gr wortelen 1 courgette 1 eetlepel olijfolie 1 ui 1 zakje saffraan of ½ koffielepel kurkuma Mespuntje chilipoeder ½ koffielepel tijm Groentebouillon Een handvol gedroogde, ontpitte pruimen Peper en zoutSchraap en was de wortelen, snijd ze overlan... bekijk recept »

Geviche van tarbot, zalm en gambastaartjes

150 g tarbotfilet 150 g zalmfilet 20 gambastaartjes gemengde salade 1/2bosje koriander zeesla **marinade 2 el gembernat 1/4 dl gingerale sap van 2 citroenen 1 el basilicumolie 1/2 dl visfumet wat fijngesneden zeesla 6 draadjes saffraan- De tarbot- en... bekijk recept »

Kippenvleugeltjes uit de oven

Kippenvleugeltjes peterselie theelepel komijn theelepel kipkruiden 3 theelepels paprika poeder halve theelepel cayennepoeder beetje saffraan beetje zout ( niet te veel, want zout zit ook in de ketjap manis en de kipkruiden) theelepel ras el hanout ha... bekijk recept »

Kikkererwtensoep

2 el. olijfolie1 uigrof gehakt3 tenen knoflookin dunne plakjes2 theelepels gemalen komijn3 blikken kikkererwten van 400 gr.met vochtflinke pluk saffraandraadjes1 bouillonblokje voor groentenbouillon400 gr. tomatengrof gehakt en zonder zaadjeshalf bos... bekijk recept »

Harira

Boter en olie lamsvlees gember,kaneel,cayennepeper,komijn 1 rode ui rode peper koriander (vers),peterselie (vers) linzen ,kikkererwten 1 tomaat zakje saffraandraadjes citroensap beetje bloem vermecelli Olie en boter in een pan, daar het vlees in aanb... bekijk recept »

Visschotel Met Pasta En Groenten

Voor de visfond: 1-1½ kg visgraten en koppen. 1 bosje soepgroente peterseliestengels 1 laurierblad 1 theelepel zout 1 takje tijm snufje saffraan 1½ liter water. Voor de visschotel: 2 wortels 1 kleine prei 1 stengel bleekselderij 100 gram ... bekijk recept »

Slakken A L'escabeche

1 blik slakken,1 uiin ringen5 gram fijngehakte look40 gram bloem1 mespunt rode peper15 gram azijn en een beetje waterolie De olie verhitten en de ui aanbraden. De rest van de ingredienten toevoegen. Met zorg mengen en laten inkoken gedurende 5 minute... bekijk recept »

Mosselen Afrodisiac

- 1 kg mosselen - 60 gr ui - 15 gr bleekselderij - 10 gr gemberwortel - blaadjes van 1 takje koriander - 4 saffraandraadjes - peper uit de molen - Noilly Prat of Martini dry 1 Spoel verse mosselen onder koud stromend water. Pel de ui en snijd ui en s... bekijk recept »

Mosselen Uit Londen

1? kilo mosselen 2 theelepels verse tijmblaadjes 1 blaadje laurier 3 dl droge witte wijn 50 gram ongezouten boter 1 kleine prei in dunne ringen halve venkelknolin dunne reepjes 200 gram kastanjechampignons of grotchampignonsin dunne plakjes 4 fijn g... bekijk recept »

Garnalensoep Met Grapefruit

200 gr gepelde Hollanse garnalen 2 tomaten 2 kleine uien 1 rode paprika 1 dl olie 1 teentje knoflook 1/2 theelepel saffraanpoeder zout en peper 1 grapefruit sherry peterselie De olie verhitten en hierin de groenten gaar smoren. Het teentje knoflook ... bekijk recept »

Pagina 100 van 100