Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Mechelse Koekoek met bloemkool

Voor 4 personen: 1 Mechelse Koekoek peper en zout 1 bloemkool 200gram peultjes 4 kolfjes babymais 4 aardappelen(rosa) 4 worteltjes 200gram snijbonen 2 stengels bleekselderij 2 doosjes saffranpoeder 10 eetlepels kippenbouillon 2.5 dl room ... bekijk recept »

rijstpap

100 g kleefrijst (ronde korrel) boter 1 l volle melk 1 vanillestok zout 25 g boter mespunt saffraanpoeder of-draden 2 kaneelstokken 100 g suiker donkere kandijsuiker sinaasappelzeste 4 plakken ongeschilde sinaasappel.spoel de rijst onder s... bekijk recept »

Roodbaars met saffraanboter

4 roodbaarsfilets van ongeveer 180 gr.aardappelpuree1 kleine prei100 gr rucola2 el olijfolie1 broccoli1 zongedroogde tomaat in olie, in reepjes gesneden[color=blue:e0aa5dd2d9]**Voor de saus[/color:e0aa5dd2d9]40 ml olijfolie40 gr gehakte sjalot100 ml ... bekijk recept »

Scampis met lookboter en boursin

Voor 2 personen: 24 ongepelde reuzengarnalen 1/2 bos bladpeterselie 50 gr boursin 50 gr boter 10 cl droge witte wijn flesje room 2 tenen knoflook peper en zout julienne van groenten zoals prei, wortelen en selder. beetje safraanPel de look en snij in... bekijk recept »

Soep van rode poon met kool

1 rode poon (van 500 g) 10 dl visfumet 0.25 groene kool (savooikool) 2 wortelen 3 sneetjes spek (gezouten) 0.5 g saffraandraadjes 2 dl room peper zout 20 g kervelDe stukken rode poon stomen boven de visfumet en warm houden. De groene kool in reepjes... bekijk recept »

Tajine met kip

Voor 4 personen: 4 kippenvleugeltjes 4 kippenbouten 8 eetlepels gesnipperde ui 4 citroenen in schijfjes sap van 1 citroen 2 koffielepels gemalen koriander 2 koffielepels geplette zwarte peperbollen 2 koffielepels komijnzaadjes 1 koffielepel saffraand... bekijk recept »

Vegetarische Tajine

Voor 4 personen 2 plukjes saffraan 1 kilo nieuwe aardappels, schoongeboend 2 rode uien, in ringen 2 theelepels gemalen komijn 2 theelepels geelwortelpoeder 2 theelepels kaneelpoeder 2 theelepels korianderzaad 4 cm verse gemberwortel, fijn geraspt 4 t... bekijk recept »

Zalm-roomsaus

Voor 4 personen: 3 sjalotten, 200 gr. gefileerde zalm, 100 gr. gerookte zalm(snippers), 4 el extra droge vermouth, 1 dl droge witte wijn, 1/2 tl saffraanpoeder, 100 gr. Mon Chou, 1/4 liter slagroom, zout en peper, 3 el gesnipperde bieslook.Pel en sni... bekijk recept »

Wijngaardslakken met amandelen

Voor 4 personen: 200 gr gekookte en uitgelekte wijngaardslakken 150 gr gedroogde ham in reepjes 3 grote gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten 2 fijngehakte ajuinen 30 (in blender) fijngemalen amandelen 1 laurierblaadje 1 plukje saffraan 1 ... bekijk recept »

Groentespies met pindasaus

1 kleine aubergine1 kleine courgette2 grote champignons2 tomaten1 groene paprika1 gele paprika11 rode paprika1 uioliegeroosterde sesamzaadjes[color=blue:b4c54400b9]**Voor de marinade[/color:b4c54400b9]3 el sesamolie1 el gembersiroop[color=blue:b4c544... bekijk recept »

Pagina 99 van 100