1000 recepten met saffraan
2 sjalotjes 55 g boter 1 envelopje saffraan 2 el fijne Dijon mosterd 1 el grove mosterd 40 g bloem 1 liter vlees of groentefond ½ dl droge witte wijn 150 g Arla Apetina® Classic plak verse bieslook Snijd de sjalotjes heel fijn. Verwarm 40 gr... bekijk recept »
1 theetas Italiaanse Arborio rijst, 1,5 theetas water of magere bouillon, 1 dl droge witte wijn, 1 theetas verse of diepvries erwtjes, enkele saffraandraadjes, zout en peper, 1 eetlepel boter, een stuk Parmezaanse kaas, 2 sjalotten, 1 laurierblad, pe... bekijk recept »
Enkeledraadjes of een mespunt saffraan125 gram langkorrelrijst(bv. Uncle Ben's)zoutmespunt kurkuma(geelwortel)2 eetlepels gele rozijnen2 stone-leeks(of 3 eetlepels bieslook)peper Hulpmiddelen Pan met dikke bodemkommeskommen of kopjes Hulpmiddelen - ... bekijk recept »
900 gr. gemengde vis en schaaldieren(zeeduivel,zeewolf,steurgarnalen en krab),enkele draadjes saffraan2-3 uien in ringen gesneden,fijngesneden stengel bleekselderij,225 gr. ontvelde en in plakjes gesneden tomaten2 teentjes knoflook1 blaadje laurier,1... bekijk recept »
500 g mosselen olijfolie 1 pakje saffraan 1,25 l kippenbouillon 1 uigesnipperd 350 g risottorijst 0,5 dl droge witte wijn 2 pomodoritomatenontveld en in blokjes 2 el verse basilicum in reepjes zeezout versgemalen zwarte peper Was de mosselen en verwi... bekijk recept »
Rijst (risotto)saffraan en zout champignoncourgette en tauge kipfiletcitroensapketjap en knoflook olijfolie Groente bakken, rijst koken, en bij elkaar voegen als deze gaar zijn. Kip bakken, samen met de marinade. bekijk recept »
2 x zeetong 400 gr per stuk zonder vel800 gram schoongemaakte groenten zoals: artisjokkenhollandse peultjesbospeenbosuitjesdoperwtengesnipperde ui en 3 teentjes knoflook400 gram risotto rijsteen theelepel saffraaneen liter kippen bouilloneen eetlepel... bekijk recept »
1 middelgrote ui 90 gram boter 400 gram rijst(het liefst Italiaanse Arboriorijst) 60 ml droge,witte wijn 1 liter bouillon,gemaakt van kokend water met 1 bouillonblokje 1 pakje saffraan 6 eetlepels vergeraspte Parmezaanse kaas Hak de ui in grove... bekijk recept »
400 gr Jakobsschelpen3 el olijfolie3 el boter6 gr saffraandraadjes125 ml droge witte wijn1 el uikleingesneden380 gr carnaroli-rijst1 1/2 l visbouillon2 el geraspte Parmezaanse kaas. De jakobsschelpen in in 2 el olijfolie en wat boter gedurende enkele... bekijk recept »
30 gr boter 45 gr bloem 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 25 cc zonnebloemolie 1 1/4 liter kip of vis bouillon 6 mg saffraan 125 cc room 75 gr fijne franse mosterd 75 gr moutarde de meaux 250 cc droge witte wijn Van boter en bloem een roux mak... bekijk recept »