1000 recepten met saffraan
1,2 kg stevige peren 100 g gezouten boter op kamertemperatuur 100 g kandijsuiker 1 saffraankokertje1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snijd de peren in partjes en schil ¾ ervan. Houd af en toe een partje met schil. 3. Meng de boter, suiker en saffr... bekijk recept »
10 g amandelpoeder 1 koffielepel anijs in korrels 8 cl armagnac 15 cl Beaume de Venise muskaatwijn 80 g gedroogde abrikozen 100 g gedroogde pruimen 100 g gedroogde vijgen 2 g gemberpoeder 4 g kaneel 1 kruidnagel 2 bladerdeeg 5 cl melk 50 g rozijnen 2... bekijk recept »
8 eetlepels olie 1 kg lamsmedaillons 2 grote uien (in halve ringen) 1 theelepel komijn (djinten) (poeder) ½ theelepel gemberpoeder (djahé) ½ envelopje saffraan 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) ½ theelep... bekijk recept »
1 ui olijfolie 0,5 koffielepel gemalen kaneel 3 soeplepels citroensap 2 koffielepels gemalen koriander 50 g pijnboompitten 200 g volkorenbulgur 1 portie saffraan 4 dl water 3 soeplepels gemalen munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee 100 g rozijnen p... bekijk recept »
300 g dubbel 00 bloem 3 eieren 3 tl water 0.5 tl zout Pastadeeg Strooi het bloem op de werkbank en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren, water en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in keukenfolie... bekijk recept »
300 g g gekookte mosselen zonder schelp 360 g Griekse pasta 200 g manouri (zachte kaas van schapenmelk) 2 eetlepels olijfolie 1 mespunt saffraanpoeder 1 sjalot 4 tomaten 1 takje verse tijm zout snuifje zwarte peper1. Hak de sjalot fijn. Stoof hem sam... bekijk recept »
8 drumsticks 1 el olijfolie 1 ui (in ringen) ½ el gemberpoeder (djahé) 12 gewelde abrikozen 75 g hele amandelen 1 envelopje saffraan1. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olie in een tajine of hapjespan en bak hi... bekijk recept »
12 iets kruimige aardappelen 6 el olijfolie 4 tenen knoflook 0.05 g saffraan (zakje) 6 el (Belgische) mayonaise1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200 ºC. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze 30 min. in de hete... bekijk recept »
2 bakjes fruits de mer ((vis, a 150 g), koelvers) 200 ml crème fraîche 1 envelopje saffraan 1 doos pasteibakjes (4 stuks) ½ el maizena 1 el pernod (slijter) ½ zakje verse bieslook ((a 15 g), fijngesneden)1. Verwar... bekijk recept »
3 theelepels shoarmakruiden 2 sjalotten (gesnipperd) 500 g rundergehakt 6 eetlepels olijfolie ½ theelepel cayennepeper 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 1 envelopje saffraan 300 ml vloeibare honing1. Shoarmakruiden, helft v... bekijk recept »