Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Basmatirijst met saffraan en honing

2 uien 30 g boter of margarine 1 theelepel gemberpoeder ¼ theelepel nootmuskaat 1 kippenbouillontablet 1 zakje saffraan (0 05 g) 2 kaneelstokjes 5 kruidnagels 250 g basmatirijst (pak ` 400 g) (versgemalen) zwarte pepe... bekijk recept »

Goedgevulde paella met kip en gamba's

300 g reuzegarnalen (diepvries) 1 rode peper 2 uien 2 tenen knoflook 4 el olijfolie 575 g gemarineerde kipkluifjes 300 g risottorijst 0.05 g saffraan 1 liter hete kippenbouillon (van tabletten) 1 paprikamix (3 stuks g... bekijk recept »

Kippaella met garnalen

300 g Lassie paellarijst 2 el olijfolie 125 g chorizo (worst) 250 g rauwe ongepelde reuzegarnalen (diepvries) 300 g kipfilet 1 zakje saffraan (à 0,05 g) 1 tl paprikapoeder pikant 4 rijpe tomaten 1 prei 1 stengel bleekselderij 100 g d... bekijk recept »

Moors konijn

2 uien 5 teentjes knoflook 5 eetlepels olijfolie ½ konijn (ca. 800 g) 1 theelepel piment ½ theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel kaneelpoeder 90 g blanke amandelen 5 saffraandraadjes 3 dl... bekijk recept »

Gekonfijte ananas met saffraan en vanille

2 vanillestokjes 1 grote ananas of twee kleine ananassen Victoria 1 g saffraandraadjes1. Schil de ananas en snij hem in schijven van ongeveer 1 centimeter dikte. 2. Snij de vanillestokjes door in de lengterichting. Doe in een bakpan, samen met een sc... bekijk recept »

Krokant eitje en gevulde tomaat

1 draadje draadjes saffraan 40 ml witte port 2  eidooiers 2 el witte wijnazijn 2 el Dijon mosterd 2 el vloeibare honing 225 ml druivenpitolie ‘s Middags voorbereidenSaffraanmayonaiseSnijd de saffraan fijn of verkrui... bekijk recept »

Waterzooi van vis

400 aardappelen bieslooksprietjes 20 g boter 4 eidooiers 250 g garnaaltjes 1 takje kervel peper en zout 1 preiwit (fijngesneden) 2 dl room 2 g saffraan 600 g schelvisfilets 1 ui, fijngesneden 1 l visbouillon 1 dl witte wijn 1 wortel (fijngesneden)1. ... bekijk recept »

Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote

1 envelopje saffraan 50 g boter 200 g prei (in dunne ringen) 200 g basmatirijst 500 ml vleesbouillon (tablet of pot) 100 g gewelde abrikozen 1 zakje garneeramandelen (55 g) 1 cm verse gemberwortel (geschild) 2 eetl... bekijk recept »

Risotto met saffraan, eekhoorntjesbrood en groene asperges

70 g boter 50 g diepvrieserwten 15 cl droge witte wijn 200 g eekhoorntjesbrood 1 l gevogeltebouillon 300 g groene asperges 200 g oesterzwammen 100 g parmezaan 1 rode ui 300 g ronde Italiaanse arborio-rijst 1 zakje saffraandraadjes zout en peper1. Dro... bekijk recept »

Winterse vissoep met bleekselderij en saffraan

1 mespunt saffraandraadjes 1 dl witte wijn 2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 5 stengels bleekselderij in dunne schijfjes 250 g gemengde zeevruchten ontdooid 1 l visbouillon 125 ml slagroom 20 g bladpeterselieWeek de saffraandraadjes 15 min. in witte wij... bekijk recept »

Pagina 13 van 100