1000 recepten met saffraan
2 uien 30 g boter of margarine 1 theelepel gemberpoeder ¼ theelepel nootmuskaat 1 kippenbouillontablet 1 zakje saffraan (0 05 g) 2 kaneelstokjes 5 kruidnagels 250 g basmatirijst (pak ` 400 g) (versgemalen) zwarte pepe... bekijk recept »
300 g reuzegarnalen (diepvries) 1 rode peper 2 uien 2 tenen knoflook 4 el olijfolie 575 g gemarineerde kipkluifjes 300 g risottorijst 0.05 g saffraan 1 liter hete kippenbouillon (van tabletten) 1 paprikamix (3 stuks g... bekijk recept »
300 g Lassie paellarijst 2 el olijfolie 125 g chorizo (worst) 250 g rauwe ongepelde reuzegarnalen (diepvries) 300 g kipfilet 1 zakje saffraan (à 0,05 g) 1 tl paprikapoeder pikant 4 rijpe tomaten 1 prei 1 stengel bleekselderij 100 g d... bekijk recept »
2 uien 5 teentjes knoflook 5 eetlepels olijfolie ½ konijn (ca. 800 g) 1 theelepel piment ½ theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel kaneelpoeder 90 g blanke amandelen 5 saffraandraadjes 3 dl... bekijk recept »
2 vanillestokjes 1 grote ananas of twee kleine ananassen Victoria 1 g saffraandraadjes1. Schil de ananas en snij hem in schijven van ongeveer 1 centimeter dikte. 2. Snij de vanillestokjes door in de lengterichting. Doe in een bakpan, samen met een sc... bekijk recept »
1 draadje draadjes saffraan 40 ml witte port 2 eidooiers 2 el witte wijnazijn 2 el Dijon mosterd 2 el vloeibare honing 225 ml druivenpitolie ‘s Middags voorbereidenSaffraanmayonaiseSnijd de saffraan fijn of verkrui... bekijk recept »
400 aardappelen bieslooksprietjes 20 g boter 4 eidooiers 250 g garnaaltjes 1 takje kervel peper en zout 1 preiwit (fijngesneden) 2 dl room 2 g saffraan 600 g schelvisfilets 1 ui, fijngesneden 1 l visbouillon 1 dl witte wijn 1 wortel (fijngesneden)1. ... bekijk recept »
1 envelopje saffraan 50 g boter 200 g prei (in dunne ringen) 200 g basmatirijst 500 ml vleesbouillon (tablet of pot) 100 g gewelde abrikozen 1 zakje garneeramandelen (55 g) 1 cm verse gemberwortel (geschild) 2 eetl... bekijk recept »
70 g boter 50 g diepvrieserwten 15 cl droge witte wijn 200 g eekhoorntjesbrood 1 l gevogeltebouillon 300 g groene asperges 200 g oesterzwammen 100 g parmezaan 1 rode ui 300 g ronde Italiaanse arborio-rijst 1 zakje saffraandraadjes zout en peper1. Dro... bekijk recept »
1 mespunt saffraandraadjes 1 dl witte wijn 2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 5 stengels bleekselderij in dunne schijfjes 250 g gemengde zeevruchten ontdooid 1 l visbouillon 125 ml slagroom 20 g bladpeterselieWeek de saffraandraadjes 15 min. in witte wij... bekijk recept »