1000 recepten met saffraan
1 snufje zout 0,5 tl kurkuma 300 g witte rijst 0,5 citroen 2 el olijfolie extra vierge 50 g chorizo 125 g kipfilet 0,5 rode paprika 1 tenen knoflook 50 ml droge witte wijn 0,5 buisje saffraan 160 ml kippenbouillon 100 g wokgarnalen 50 g ... bekijk recept »
1 liter volle melk 1 kaneelstokje 4 cm citroenschil 1 zakje saffraan 1 zakje vanillesuiker 250 g dessertrijst 100 g blanke rozijnen 1 zakje garneeramandelen (45 g) 75 g boter op kamertemperatuur 75 g suiker 4 eieren (M) ... bekijk recept »
1 prei 2 aardappels (kruimig) (ca. 300 g) 1 eetlepel boter of margarine 1 teentje knoflook 1 pot visfond (380 ml) 1 zakje saffraan 3 eetlepels creme fraiche zout (versgemalen) peper 1 bakje rivierkreeftjes (100 g koel... bekijk recept »
2 cm gember 1 teentje knoflook 1 limoen (het sap) 2 eetlepels yoghurt natuur 1 koffielepel currypoeder 1 mespunt saffraan 0,25 koffielepel pimentpoeder Santa Maria 2 eetlepels druivenpitolie 1 snuifje zout1. Zet een pannetje op een zacht vuur met de... bekijk recept »
2 citroenen 1 schaal kipkluifjes (ca. 500 g) 3 el olie 1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (grof gesneden) ½ tl gemberpoeder 3 saffraandraadjes ¼ bakje verse koriander ((a 15 g), fijngesneden) 100 g groene... bekijk recept »
2 buisjes saffraan 1 l groentebouillon van tablet 50 g vloeibare margarine 1 sjalot gesnipperd 300 g risotto 150 ml droge witte wijn 2 stengels bleekselderij in stukjes 200 g erwtjes cocktailgarnalenWeek de saffraan in de bouillon. Smelt in een pan ... bekijk recept »
2 eieren 2 saffraandraadjes (zakje à 0.05 g) 1 el heet water 1 el mayonaise ½ tl paprikapoeder 1 el peterselie1. Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Week de saffraan in het warme water. Sn... bekijk recept »
300 g tomaten 5 el olijfolie 2 tenen knoflook 2 buisjes saffraan 600 g kipdrumsticks 100 g chorizo 100 g haricots verts 100 g tuinerwten 300 g risottorijst 1 l visbouillon 10 grote cocktailgarnalen 3 takjes rozemarijn 1 citroen1. Hak de t... bekijk recept »
2 buisjes saffraan (zakje a 0.05 g) 3 uien 75 g boter 300 g basmatirijst (zak 1 kg) 300 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) 1 teen knoflook 1 stukje verse gember (van ca. 1 cm, fijngesneden) 1 tl gemalen kardemom (sp... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 1 pakje saffraan (0.05 g) 1 zak zoetwater reuzengarnalen (diepvries, 500 g) 2 pakjes Marokkaanse couscous (a 317 g) 2 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel bruine suiker (of kristalsuiker) 1 blikje... bekijk recept »