Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Cannellinibonen met calamares, saffraan en tomaten

200 g inktvistubes 200 g cannellinibonen uit blik 130 g kerstomaten 1 sjalot 1 teentje knoflook 3 takjes platte peterselie 1 citroen (het sap) enkele saffraandraadjes 2 eetlepels olijfolie zout zwarte peper van de molen1. Pel de knoflook en de sjalo... bekijk recept »

Aspergebouillon met saffraanroom

20 witte asperges 700 ml krachtige, heldere kippenbouillon 50 ml water 1 teentje knoflook 200 g diepvriesdoperwten 0.5 limoen 10 g bladpeterselie 5 el fruitige olijfolie 2 takjes dille 0.5 tl saffraandraadjes 125 ml slagroom 0.5 ciabattabrood 2 el... bekijk recept »

Penne met spinazie en fruits de mer

300 g volkoren penne 1 teentje knoflook 250 ml kookroom 0.05 g saffraan 250 g cherrytomaatjes olijfolie om in te bakken 400 g verse spinazie 1  courgette 150 g fruits de mer Kook de penne volgens de bereidings... bekijk recept »

Garnalenrisotto

750 ml water 2  visbouillonblokjes 1  rode ui 500 g waspenen 1  venkel olijfolie om in te bakken 0.05 g saffraan 300 g risottorijst 100 ml witte wijn 0.5 bosje bladpeterselie 150 g Parmezaanse kaas 2... bekijk recept »

Risotto uit Milaan

2 uien 125 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 el olijfolie 2 runderschenkel met been 1 liter kraanwater 1 runderbouillontablet 0.05 g saffraan (zakje à 0.05 g) 50 g boter 300 g risottorijst 100 ml droge witte wijn 100 ... bekijk recept »

Spaanse paella

100 g bio erwten DELHAIZE citroen 1 eetlepel citroen, rest fijngeraspt 2 fijngehakte sjalotten 1,5 l kippenbouillon CAMPBELL'S mosselgroenten 3 eetlepels olijfolie olijfolie ex. Vierge fruitig peper DELBEYS 2 eetlepels perterselie gehakt 4 pruimtomat... bekijk recept »

Kalfstajine met venkel, saffraan en amandelen

1 ui 1 teentje knoflook 800 g kalfslapjes peper 1 venkelknol 1 sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 1 blik gepelde tomaten (400 g) 1 vleesbouillontablet 1 envelopje saffraan (0 7 g) 1 zakje garneeramandelen (45 g) 4 ... bekijk recept »

Groenterijke paella

2 visbouillontabletten 2 zakjes saffraan (a 0.05 g) 2 el olijfolie 300 g kipfilet (in reepjes) 1 rode paprika (in reepjes) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 3 tomaten (zaadlijsten verwijderd) 1 pakje snijbonen&nbs... bekijk recept »

Kip met olijven van Samira

1 citroen (schoongeboend) 1 bakje platte peterselie (20 g) 1 bakje verse koriander (15 g) 1 el gemberpoeder (djahé) 1 el gemalen komijn (djinten) 1 kip 4 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 3 tenen knoflook (fijn... bekijk recept »

Kabeljauw met pompoen en bietjes in kalfsroomsaus

2 rode gekookte bietjes ((schaal 500 g), geschild) 200 ml wittewijnazijn 3 tl suiker 100 ml droge sherry 1 pompoen 1 stengel citroengras (zakje 2 stuks) 2 sneetjes wit casinobrood (geroosterd) 1 zakje saffraan (0.05 ... bekijk recept »

Pagina 14 van 100