Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Marokkaanse Flapjes Met Restjes Gebraad

Voor 12 stuks: 9 vellen filodeeg30 g gesmolten boter Voor de vulling: 250 g gebraad (kalfs-,runder-varkens-,of kip of kalkoen) in reepjes30 g boter1 ui fijngesneden1 teentje knoflook3 eetlepels droge sherry1 blokje kippenbouillon60 g amandelpoeder1/2... bekijk recept »

Tagine Van Lamsvlees

200 gr gedroogde pruimen 1 kg uien 200 gr worteltjes 250 gr doperwtjes (diepvries) 750 gr. lamsvlees in blokjes zout en versgemalen peper 1 kaneel stokje enkele saffraandraadjes 2 eetl. geraspte gemberwortel ruim 3 eetl. vloeibare honing Hulpmiddelen... bekijk recept »

Harira (2)

300 g lamslappen 1 ui 15 g verse koriander 50 g verse selderij 200 g linzen 3 el olie 2 tl paprikapoeder zwarte peper 1 envelopje saffraan 1 klein blikje tomatenpuree 2 vleesbouillontabletten 1 blik tomatenblokjes 50 g vermicelli 50 g bloem zout 1 ci... bekijk recept »

Harira

200 gram lams-of rundvlees(in dobbelsteentjes) 1 eetl.olijfolie 1 ui 100 gr.kikkererwten(1 nacht geweekt) 50 gr.linzen 200 gr.tomaten uit blik 15 takjes koriander 10 takjes selderij 1 blikje tomatenpuree 1 mespuntje saffraan 1 zakje soepgroenten gedr... bekijk recept »

Kip Met Ingemaakte Citroenen En Olijven

L kipinclusief de levervan ongeveer l ,5 kg 1/2 theelepel gemberpoeder 1 1/2 theelepel kaneel grote snuf saffraan- poeder zout witte peper 3 eetlepels zonnebloemolie 2-3 tenen knoflook l grote uifijngesnipperd grote bos peterseliefijngehakt grote bos... bekijk recept »

Kip Casablanca

Een plukje saffraan draadjes 100 gram boter (niet koud) 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 el scherp paprikapoeder 2 tl el gemberwortelpoeder wat zwarte peper en zout 1 flinke braadkipin stukken verdeeld een paar eetlepels olie 2 middelgrote gehalveer... bekijk recept »

Lamsvlees Met Peren

750 g lamslappen 2 uien 4 el olie 10 draadjes saffraan 1/2 tl kurkuma 1 tl gemberpoeder 1 kaneelstokje 4 handperen 2-3 el honing 1 1/2 el sesamzaad peper zout Snijd het vlees in dobbelstenen en wrijf het in met zout en peper. Snipper de uien. Verhit ... bekijk recept »

Tajine Met Peren, Amandelen En Lamsvlees

-750 gram lamsvlees van bout of schouder -zout,peper -1 envelopje saffraan -2 uien -40 gram boter -1 kaneelstokje -4 grote handperen -1 el kaneelpoeder -5 el honing -100 gram blanke amandelen -2 takjes verse of 1/2 el diepvries koriander *Snijd het v... bekijk recept »

Tajin Met Drumsticks

10 drumsticks 3 grote uiengesnipperd 2 tomatenontveld 2 takjes korianderfijngehakt 4 takjes peterseliefijngehakt 2 eetlepels olie zout en peper 1 theelepel komijn 1 theelepel gemberpoeder ? theelepel nootmuskaat ? theelepel kerriepoeder ? zakje saff... bekijk recept »

Marokkaanse Rijst

3 kopjes rijst 100 g champignons 1 groene paprika 2 uien 2 tomaten 200 g rozijnen 100 g amandelen 500 g kippelevertjes zout peper 1 snuifje saffraan 7 eetlepels olijfolie 1 mespuntje gember 1 blokje kippebouillon voor de smaak Bak de kippelevertjes i... bekijk recept »

Pagina 72 van 100