Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Arabische Lamssoep

3 el olijfolie 2 uien (fijngesneden) 3 teentjes knoflook (fijngesneden) 300 gr lamsstooflapjes (in hapklare blokjes) klein blikje tomatenpuree (70 gr) 100 gr gedroogde abrikozen (reepjes) 1 zakje saffraandraadjes (silvo) 1 blik tomatenblokjes op sap ... bekijk recept »

Zarzuela De Pescado

12 grote mosselen (afgeborsteld ) 24 strandgapers (afgeborsteld ) 400 gr.dunne moten zeeduivel 300 gr.in ringen gesneden pijlinktvis 200gr. noorse kreeftjes 200gr. garnalen 1 1/2 dl. olijfolie 1 gehakte ui 4 fijngehakte tenen knoflook 1 fijn gehakt t... bekijk recept »

Encebollado De Pescado

2 pond Tonijn (Thunus Thynus) of (Thunus Albacares)kop van een Zeeduivel(voor bouillon)8 reuze Gamba's3 grote Rode Uien1 grote Cassave1 groene Bakbanaan1 TomaatSaffraanKnoflookPaprikapoederKomijnpoederverse KorianderPijnboompittenOlijfolieAjinomotto ... bekijk recept »

Pompoenschotel Met Lamsgehakt En Feta

een stuk pompoen van ong. 700 gram boter en olijfolie 2 tl milde paprikapoeder 500 gram lamsgehakt 1 zoete uifijngehakt 3 teentjes knoflook uit de knijper 1 flinke kop rozijnen 150 gram feta eieren zout en peper 1 tl korianderzaadjes 1 tl kaneelpoede... bekijk recept »

Italiaans Eenpansgerecht

500gr:niet te magere kalfslapjes2 eetlepels olie2 eetlepels boter1 gesnipperd teentje knoflook1/2 theelepel vers of in warm water geweekt salieblad3 dl:witte wijnpeper uit de molenzoutflinke mespunt gedroogde tijmblaadjes2 dl:bouillon van 1/2 tablet ... bekijk recept »

Lamsschotel Met Abrikozen En Pruimen

1 dl droge witte wijn sap en rasp van 1 sinaasappel 1 1/2 groentebouillontablet 4 el olijfolie 4-6 sjalotjesgepeld 1/2 zakje saffraan 1 kg lamsvlees in grote blokjes 1 tl ketoembar 1 tl djinten 1/2 tl chilipoeder 1 kaneelstokje 2 teentjes knoflookgep... bekijk recept »

Harira

250 gr lamsvlees (van de bout) in stukjes,2 el olijfolie2 uienfijngesneden 200 gr knolselderijin stukjes4 el fijngesneden peterselie6 el fijngesneden koriander750 gr tomatenontveldzaadjes verwijderd en in stukjes1/4 tl gemalen kaneel1/4 tl gemberpoed... bekijk recept »

Harira

Voorbereiding: 25 minutenplus weektijd kikkererwten totale bereiding ca. 2,5 uur 250 gr kikkererwteneen nacht in koud water geweekt 2 kipfiletsgehalveerd 1,2 liter kippenbouillon (tablet) 2 blikken tomatenblokjes a 400 gr 1/4 theelepel verkruimelde s... bekijk recept »

Tajine Met Rundvlees En Venkel En Doperwten

700 g magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 eetlepels slaolie 2 eetlepels olijfolie 11/2 theelepel vers gemalen zwarte peper 11/2 theelepel gemberpoeder enkele draadjes saffraan of 1 mespunt saffraanpoeder zout 2 1/2 eetlepel fijngekn... bekijk recept »

Couscous

3 lams lage ribben of lamsboutsneden2 stukken kippefilet6 merguez-worstjes3 wortelen2 rapen1 courgette1 venkelknol2 uien3 tomaten1 blikje tomatenpuree100 g blauwe rozijnen2 blokjes kippenbouillon3 teentjes knoflook1/2 eetl. harissa1 doosje saffraanpa... bekijk recept »

Pagina 74 van 100