1000 recepten met saffraan
Mespunt saffraandraadjes2 el. witte wijn3 trostomatenontveldzaad verwijderdin kleine blokjes. 2 teentjes knoflook,fijngesneden1 el. kappertjes,grof gesneden1/2 dl. olijfolie + 2 el. voor het bakkensap van 1/2 limoen12 st. jakobsschelpenzout en peper1... bekijk recept »
Mespunt saffraandraadjes2 el. witte wijn3 trostomatenontveldzaad verwijderdin kleine blokjes. 2 teentjes knoflook,fijngesneden1 el. kappertjes,grof gesneden1/2 dl. olijfolie + 2 el. voor het bakkensap van 1/2 limoen12 st. jakobsschelpenzout en peper1... bekijk recept »
Polentatimbaaltje: 120 gram maisgriesmeel (grof) 8 dl water of melk 1 ei 150 g parmezaanse kaas 100 g mozzarella Roomboter 1,5 dl slagroom foelie Vulling: 100 gram kastanjechampignons 1 el pesto 1 slalotje peper en zout naar smaak Gele paprika-saffra... bekijk recept »
1 kleine geit (4-5 kg)200 g spek (in repen gesneden)takjes van de laurierboompeterselieMarinade:1 fijngehakte grote ui1 bosje peterselie (fijngehakt)2.1/2 dl wijnazijn1 el paprikapoeder (zoet)1 el gemalen peperRijst:1 kg rijst2 fijngehakte uien2 el b... bekijk recept »
1 kopje water 2 eieren 500 gr. bloem 250 gr. boterzachte 500 gr. runderlap 1 ui 3 el. olijfolie Peper 1 snufje zout Bouillon Azijn Saffraan Breng het in stukken gesneden vlees met water aan de kook en kook het vlees vijf minuten. Neem he... bekijk recept »
Voor 20 tot 25 stuks : voor de gehaktballetjes : 4 el gedroogd broodkruim - 4 el kippenbouillon - 450 gr kalfsgehakt (of een mengsel van gelijke delen kalfs- en varkensgehakt) - 1 el fijngehakte peterselie - 2 teentjes knoflookfijngehakt - 1/2 tl ci... bekijk recept »
Voor 20 gehaktballetjes: 4 el gedroogd broodkruim - 4 el kippenbouillon - 450 gr kalfsgehakt (of een mengsel van gelijke delen kalfs- en varkensgehakt) - 1 el fijngehakte peterselie - 2 teentjes knoflookfijngehakt - 1/2 tl citroensap - 2 el fijngehak... bekijk recept »
- 8 drumsticks (kippenboutjes) - 8 langoustines (diepvries) - 8 tijgergarnalen (scampi?sdiepvries) - 150 g inktvisringen (diepvries) - 200 g paprikareepjes (diepvries) - 400 g tomatenstukjes (blik) - 150 g chorizo - 1 1/2 kop langekorrelrijst - 1 kop... bekijk recept »
1 a 1,25 l visbouillon (zelfgemaaktpot of tablet) 1 g gestampte saffraan (= 1 zakje) 1/2 el paprikapoeder 1/2 tl cayennepeper 4 teentjes gehakte knoflook 500 g grote rauwe garnalen 350 g stevige vis in moten (victoriabaarstilapia) 2 el olie 1 el bote... bekijk recept »
1 a 1? l visbouillon1 gram gestampte saffraan (1 zakje)? el paprikapoeder? tl cayennepeper4 teentjes gehakte knoflook500 gram grote rauwe garnalen350 gram stevige vis in moten (victoriabaarstilapia)2 el olie1 el boter3 stevige tomaten in stukjesvan z... bekijk recept »