Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Courgette Met Schapenvlees En Oker

1 kg courgette 150 gram oker 400 gram lams- of schapevlees in 4 stukken 4 el margarine of boter 1 ui 1 tl geelwortel (koenjit) of saffraan ? tl chilipoeder 1 tl zwarte peper 1 mespunt zout voor het vlees 1 mespunt zout voor de courgette 1 kopje water... bekijk recept »

Iran: Gevulde Wijnbladeren

125 gr wijnbladeren 125 gr rijst 1 1/2 gepeldegehakte tomaat 2 eetlepels fijngehakte sjalot 1 eetlepel peterselie 1 eetlepel gedroogde munt 1/8 theelepel gemalen kaneel 1/8 theelepel gemalen allspice peperzout 1 tomaat in schijven 2 teentjes knoflook... bekijk recept »

Degag G'Dra Maa Ibrqoq Laasel

1 braadkip in stukken100 gr. boter1 ui geraspt1 t.l. pepermespuntje saffraan, 1/2 kaneelstokje250 gr. gedroogde pruimen, 2 e.l. honing1/2 t.l. kaneel2 t.l. sesamzaadjes1 ons gevliesde amandelenolie en wat zout. De boter smelten en de kip hierin snel ... bekijk recept »

Kedgeree Van Oesterzwammen En Cantharellen

30 gr boter - 1 middelgrote uifijngesneden - 400 gr langkorrelrijst - 1 worteltje in julienne gesneden (hele dunne reepjes) - 1 liter kippebouillon - 1 mespunt saffraan - 150 gr oesterzwammen - 150 gr cantharellen - 125 gr bloemige aardappelengeschil... bekijk recept »

Aromatische Schotel Van Kipfilet Met Groenten En Specerijen

800 g kipfilet2 appelen2 bananen2 sjalotten2 dl droge sherry100 g witte rozijnen1 blokje kippenbouillon2 eetl. zonnebloemolie1 citroen (sap)1 kopje basmatirijst1/2 koffiel. kaneel1 mespunt gember10 bolletjes koriander1 capsule saffraan2 mespunten noo... bekijk recept »

Spaanse Wok

1 kg bakrijst 1/2 l witte wijn 1,2 l gevogelte bouillon 3 uien 2 groene courgettes 2 rode paprika's 6 teentjes look (fijngesneden) 1 rode Spaanse peper (ontpitten en fijnsnijden) 5 gr saffraan 1 eetlepel kurkuma 1/2 chorizo (in plakjes snij... bekijk recept »

Saffranbullar

10 dl. tarwebloem halve theelepel zout 1 zakje saffraan 75 gram boter 50 gram gist 250 ml. melk 100 ml. witte baksiroop 2 eieren voor de vulling: 150 gram amandelspijs 100 gram boter voor de garnering: poedersuiker Doe de bloem, het saffraan en het z... bekijk recept »

Romige Mosselsoep Uit Yerseke

1 kg mosselen 1 dl droge witte wijn 1 dl slagroom 30 gr boter 1 grote uigesnipperd 4 dl kruidenbouillon (van tablet) 10 draadjes saffraan 100 gr zeekraal 75 gr lamsoren zoutpeper 4 eetlepels fijngehakte salie extra nodig: zeefdoek Mosselen schoonboen... bekijk recept »

Sinaasappelpasta

300 gram volkorenpasta (bijvoorbeeld van zonnatura)halvazoutpeperscheutje olie1 sinaasappel40 gram boter1 zakje saffraan1,5 dl creme fraiche1 courgette1 rode paprika350 gram kalkoenfilet20 gram zonnebloempitten Kook in ruim water de volkorenpasta met... bekijk recept »

Portugese Gestoofde Geitenbout

1 geitenbout (800 gr a 1 kg)100 gr spek in reepjes3 laurierblaadjes1/2 bosje waterkers2 teentjes knoflook1 dikke uiwater1/2 bosje peterselie5 cl rode wijnazijn1 1/2 el grof zeezout1/2 el paprikapoeder1/2 tl versgemalen zwarte peper1 el ganzenvet500 g... bekijk recept »

Pagina 78 van 100