1000 recepten met saffraan
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »
1 prei 1 liter aardappels kruimig (ca. 300 g) 1 eetlepel(s) boter of margarine 1 teentje knoflook 1 pot visfond (380 ml, ah) 1 zakje saffraan 3 eetlepel(s) crème fraîche 1 zout 1 (versgemalen) peper 1 bakje rivierkreeftjes (100 g, koel; vitrine, ah) ... bekijk recept »
---- Voor de pesto: ---- 1 teentje knoflook bosje verse basilicum bosje verse peterselie 10 g pijnboompitten 1/2 eetl. mosterd 1/2 eetl. balsamicoazijn 1 dl olijfolie 25 g parmezaanse kaas eventueel een scheutje bouillon ---- Voor de scampi: ----... bekijk recept »
1 garnaal, hollandse (100 gram) 3 eetlepel(s) kaas, parmezaanse, geraspte 1 mossel, gekookte (150 gram) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) peterselie, verse,gehakte 1 risottorijst (200 gram) 1 saffraan 1 ui 250 ml visbouillon 200 ml wijn, witte -... bekijk recept »
---- Voor de pesto: ---- 1 teentje knoflook bosje verse basilicum bosje verse peterselie 10 g pijnboompitten 1/2 eetl. mosterd 1/2 eetl. balsamicoazijn 1 dl olijfolie 25 g parmezaanse kaas eventueel een scheutje bouillon ---- Voor de scampi: ----... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »
1 1/2 kg kardoen 400 gm lams- of schapevlees in blokjes va; n 2 cm 3 eetlepel(s) plantaardige olie 1 teentje knoflook 1 theelepel(s) gemberpoeder 1 theelepel(s) geelwortel (koenjit) of saffraan 1/2 theelepel(s) zout 1 eetlepel(s) azijn 1 theelepel(s)... bekijk recept »
20 middelgrote scampi's 2 kipfilets 1 tomaat 1 gele paprika 1 fijngesnipperde ui 1 borrelglas whisky (in fase 2 neem je pastis of ouzo) 2 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels dille 1 teentje knoflook 1 doosje saffraan 1,5 dl verse room olijf... bekijk recept »
Voor de vulling 200 gr zalmfilet 1 eiwit 1/2 dl room Peper Zout Voor de zeetongfilets 12 mooie zeetongfilets 2 el zoete uitgelekte maïskorrels Boter 1 dl witte wijn (bvb Rivaner) 1 dl water 1 versnipperde ui Voor de saus 2.5 dl room 1/2 dopje sa... bekijk recept »
20 witte asperges 400 g aardappels 4,5 dl visbouillon 1 dl wittewijn (droog) 2 st gehakte sjalotjes 80 g boter 400 g zalmfilet 1 bosje kervel 20 g gehakte sjalotjes 20 g spinazie 4 el crème fraîche 6 draadjes saffraan zout peperDe asperges schoon mak... bekijk recept »