Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Mediterrane vissoep

1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »

Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes

1 prei 1 liter aardappels kruimig (ca. 300 g) 1 eetlepel(s) boter of margarine 1 teentje knoflook 1 pot visfond (380 ml, ah) 1 zakje saffraan 3 eetlepel(s) crème fraîche 1 zout 1 (versgemalen) peper 1 bakje rivierkreeftjes (100 g, koel; vitrine, ah) ... bekijk recept »

Scampi met pestosaus en risotto

---- Voor de pesto: ---- 1 teentje knoflook bosje verse basilicum bosje verse peterselie 10 g pijnboompitten 1/2 eetl. mosterd 1/2 eetl. balsamicoazijn 1 dl olijfolie 25 g parmezaanse kaas eventueel een scheutje bouillon ---- Voor de scampi: ----... bekijk recept »

Risotto met mosselen en garnalen

1 garnaal, hollandse (100 gram) 3 eetlepel(s) kaas, parmezaanse, geraspte 1 mossel, gekookte (150 gram) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) peterselie, verse,gehakte 1 risottorijst (200 gram) 1 saffraan 1 ui 250 ml visbouillon 200 ml wijn, witte -... bekijk recept »

Scampi met pestosaus en risotto

---- Voor de pesto: ---- 1 teentje knoflook bosje verse basilicum bosje verse peterselie 10 g pijnboompitten 1/2 eetl. mosterd 1/2 eetl. balsamicoazijn 1 dl olijfolie 25 g parmezaanse kaas eventueel een scheutje bouillon ---- Voor de scampi: ----... bekijk recept »

Mediterrane vissoep

1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »

Tajine van kardoen

1 1/2 kg kardoen 400 gm lams- of schapevlees in blokjes va; n 2 cm 3 eetlepel(s) plantaardige olie 1 teentje knoflook 1 theelepel(s) gemberpoeder 1 theelepel(s) geelwortel (koenjit) of saffraan 1/2 theelepel(s) zout 1 eetlepel(s) azijn 1 theelepel(s)... bekijk recept »

Geflambeerde scampis met kip in safraansaus - Vet maaltijd fase 1

20 middelgrote scampi's 2 kipfilets 1 tomaat 1 gele paprika 1 fijngesnipperde ui 1 borrelglas whisky (in fase 2 neem je pastis of ouzo) 2 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels dille 1 teentje knoflook 1 doosje saffraan 1,5 dl verse room olijf... bekijk recept »

Opgevulde zeetongfilets met mais

Voor de vulling 200 gr zalmfilet 1 eiwit 1/2 dl room Peper Zout Voor de zeetongfilets 12 mooie zeetongfilets 2 el zoete uitgelekte maïskorrels Boter 1 dl witte wijn (bvb Rivaner) 1 dl water 1 versnipperde ui Voor de saus 2.5 dl room 1/2 dopje sa... bekijk recept »

asperges met zalm en kervelsaus

20 witte asperges 400 g aardappels 4,5 dl visbouillon 1 dl wittewijn (droog) 2 st gehakte sjalotjes 80 g boter 400 g zalmfilet 1 bosje kervel 20 g gehakte sjalotjes 20 g spinazie 4 el crème fraîche 6 draadjes saffraan zout peperDe asperges schoon mak... bekijk recept »

Pagina 80 van 100