Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Fideuà uit Valencia

Voor de visbouillon: 1,5 l visfond1 ui in grove stukken 1 laurierblad enkele zwarte peper- korrels Voor de fideuà:1 ui2 teentjes knoflook 5 El olijfolie1 tomaat, in kleine dobbelsteentjes1 theelepel gemalen komijn1 theelepel paprikapoeder enkele draa... bekijk recept »

Bouillabaisse

4 eetlepels olijfolie1 ui gesnipperd4 teentjes knoflook fijngehakt2 stengels bleekselderij in boogjes of 1 venkelknol in reepjes1 prei in ringen3 tomaten gepeld, in blokjes1 blikje tomatenpuree (70 g)1 sinaasappel schoongeboend1 liter visbouillon (va... bekijk recept »

Lasagne met zalm

450 g zalmfilet, diepvries (ontdooid) of vers4 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1/2 winterwortel, geschild en in kleine blokjes1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine blokjes2 teentjes knoflook, gesnipperd1 theel. gedroogde dragon1 eetl. tom... bekijk recept »

Romige ma ssoep met gefrituurde mihoen

2 eetl. olijfolie2 uien, gehakt1 prei, alleen het wit, fijngesneden2 eetl. bloem1 l warme kippenbouillon, van tablet of pot2 blikjes maïs, uitgelekt1 mespunt saffraan150 ml kookroomzout en versgemalen peper200 ml arachideolie (om te frituren)100... bekijk recept »

Vispaella uit de oven

4 eetl. olijfolie1 grote ui, fijngesnipperd3 rijpe tomaten, in kleine blokjes300 g risottorijst1 laurierblad2 takjes tijm, alleen de blaadjesmespuntje saffraan of kurkuma600 ml kokende visbouillon van 1 tablet100 ml droge witte wijn250 g gemengde zee... bekijk recept »

Sole opgevuld met kabeljauw en puree

8 stuks sole filet 1 stuk kabeljauwhaasje 1 stuk saffraan 1 scheutje room 2,5 kg puree aardapelen 1 zak voorgekuiste spinazie 1 kg wortelen 1. Schil je groenten, kook je aardappel tot ze klaar zijn voor te pureren en de andere groenten tot ze gaar ... bekijk recept »

Paella met kalkoen en chorizo

300 gram rijst (langkorrelrijst of paellarijst) 300 gram kalkoenborst 400 gram chorizo (in plakjes) 1 ui 300 gram erwten (diepvries) 4 tomaten (ontveld, ontpit, in blokjes) 2 dl droge, witte wijn 400 ml kippenbouillon 4 eetlepels olijfolie 1 mes... bekijk recept »

paella met kalkoen en chorizo

4 eetlepels olijfolie 1 ui 300 g langkorrelrijst 300 g diepvries erwten 4 tomaten onpeld en ontpit in blokjes gesneden 2 dl droge witte wijn 300 tot 400 ml kippebouillon 1 mespuntje saffraan 2 tenen look fijn gehakt 300 g kalkoenborst in reepje... bekijk recept »

Paëlla met scampi, mosselen en kip

1/2 gebraden kip 600 g mosselen 250 g scampi 1 grote ui 2 teentjes look 400 g rijst olijfolie 4 dl warme kippenbouillon 2 dl witte wijn 1/2 tl saffraan 200 g diepvrieserwtjes 1 gele paprika 1 rode paprika 2 tomaten peper zout1. Hak de papr... bekijk recept »

lasagne met spinazie en venkel- saffraansaus

250 GR verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 venkelknol 1 pakje saffraan 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 2 aubergines 350 GR verse spinazie 75 GR pijnboompitjes 1 koffielepel provencaalse kruiden olijfolie peper en zout1. Snij de gele papri... bekijk recept »

Pagina 81 van 100