1000 recepten met saffraan
Voor de visbouillon: 1,5 l visfond1 ui in grove stukken 1 laurierblad enkele zwarte peper- korrels Voor de fideuà:1 ui2 teentjes knoflook 5 El olijfolie1 tomaat, in kleine dobbelsteentjes1 theelepel gemalen komijn1 theelepel paprikapoeder enkele draa... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie1 ui gesnipperd4 teentjes knoflook fijngehakt2 stengels bleekselderij in boogjes of 1 venkelknol in reepjes1 prei in ringen3 tomaten gepeld, in blokjes1 blikje tomatenpuree (70 g)1 sinaasappel schoongeboend1 liter visbouillon (va... bekijk recept »
450 g zalmfilet, diepvries (ontdooid) of vers4 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1/2 winterwortel, geschild en in kleine blokjes1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine blokjes2 teentjes knoflook, gesnipperd1 theel. gedroogde dragon1 eetl. tom... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie2 uien, gehakt1 prei, alleen het wit, fijngesneden2 eetl. bloem1 l warme kippenbouillon, van tablet of pot2 blikjes maïs, uitgelekt1 mespunt saffraan150 ml kookroomzout en versgemalen peper200 ml arachideolie (om te frituren)100... bekijk recept »
4 eetl. olijfolie1 grote ui, fijngesnipperd3 rijpe tomaten, in kleine blokjes300 g risottorijst1 laurierblad2 takjes tijm, alleen de blaadjesmespuntje saffraan of kurkuma600 ml kokende visbouillon van 1 tablet100 ml droge witte wijn250 g gemengde zee... bekijk recept »
8 stuks sole filet 1 stuk kabeljauwhaasje 1 stuk saffraan 1 scheutje room 2,5 kg puree aardapelen 1 zak voorgekuiste spinazie 1 kg wortelen 1. Schil je groenten, kook je aardappel tot ze klaar zijn voor te pureren en de andere groenten tot ze gaar ... bekijk recept »
300 gram rijst (langkorrelrijst of paellarijst) 300 gram kalkoenborst 400 gram chorizo (in plakjes) 1 ui 300 gram erwten (diepvries) 4 tomaten (ontveld, ontpit, in blokjes) 2 dl droge, witte wijn 400 ml kippenbouillon 4 eetlepels olijfolie 1 mes... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 1 ui 300 g langkorrelrijst 300 g diepvries erwten 4 tomaten onpeld en ontpit in blokjes gesneden 2 dl droge witte wijn 300 tot 400 ml kippebouillon 1 mespuntje saffraan 2 tenen look fijn gehakt 300 g kalkoenborst in reepje... bekijk recept »
1/2 gebraden kip 600 g mosselen 250 g scampi 1 grote ui 2 teentjes look 400 g rijst olijfolie 4 dl warme kippenbouillon 2 dl witte wijn 1/2 tl saffraan 200 g diepvrieserwtjes 1 gele paprika 1 rode paprika 2 tomaten peper zout1. Hak de papr... bekijk recept »
250 GR verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 venkelknol 1 pakje saffraan 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 2 aubergines 350 GR verse spinazie 75 GR pijnboompitjes 1 koffielepel provencaalse kruiden olijfolie peper en zout1. Snij de gele papri... bekijk recept »