1000 recepten met saffraan
1 ui 5 el Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken 50 ml droge witte wijn op kamertemperatuur 400 g risottorijst 10 draadjes saffraan 1.5 l hete (kippen)bouillon 150 g geraspte Parmezaanse kaas1. Pel en snipper de ui. Verhit de helft van de vloe... bekijk recept »
75 gr halfgedroogde tomaten 1 ingemaakte citroen, vruchtvlees 25 gr basilicumblaadjes 1 tl zwarte peper 2 tl zeezout 5 draadjes saffraan 2 tl suiker 3 dl olijfolie 1,5 dl rodewijnazijn 2 tenen knoflook 1 dl olijfolie 1 ingemaakte citroen, vru... bekijk recept »
175 g Solo 0.5 l melk 50 g gist 0.5 koffielepel zout 115 g suiker 1 g saffraan 2 eieren 50 g rozijnen 300 g bloem 1. Smelt de Solo smelten en voeg de melk toe. 2. Verwarm tot 37 °C en voeg dan gist, zout, suiker, saffraan, ei en rozijnen toe. 3. ... bekijk recept »
500 g Kabeljauw of andere vaste vis 5 eetl. olijfolie 400 g soepgroenten 200 g gepelde tomaten 1 sjalot 1 venkelknol 1 cl Ricard of Pernod 1/2 klein blikje tomaten puree 4 teentjes look 1 zakje Saffraan 2 ster anijs 500 cl Visbouillon (Glas) 5 cl wi... bekijk recept »
1 kg verse vis (filet of delen van kabeljauw, etc.) 1/2 kg schaal- en schelpdieren (ongepelde scampi, etc.) 2 à 3 teentjes knoflook 2 uien 5 wortelen 1 dikke prei (of 2 kleine) 1 bos witte selder 1 venkelknol 2 pikante pepertjes (zonder z... bekijk recept »
1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »
1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »
1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »
2 uien 2 tenen knoflook 1 grote venkel, of 2 kleine 2 bloemige aardappels 100 g wortels 4 el Bertolli Vloeibaar 1 el tomatenpuree 1 envelopje saffraan 1 stuk sinaasappelschil 2 laurierbladeren 2 takjes tijm 4 tomaten 1.75 l visfond 1 kg v... bekijk recept »
voor de keftas; 300 gram rundergehakt 200 gram lamsgehakt 100 gram ui 4 gram zout 6 gram peper 20 gram fijngehakte knoflook 50 gram fijngehakte gember 40 gram komijnpoeder 4 el olie 2 el ras el hanout 1 bosje koriander 3 eieren voor de briouat... bekijk recept »