Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Saffraanrisotto

1 ui 5 el Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken 50 ml droge witte wijn op kamertemperatuur 400 g risottorijst 10 draadjes saffraan 1.5 l hete (kippen)bouillon 150 g geraspte Parmezaanse kaas1. Pel en snipper de ui. Verhit de helft van de vloe... bekijk recept »

Salade met gebakken inktvisringen

75 gr halfgedroogde tomaten 1 ingemaakte citroen, vruchtvlees 25 gr basilicumblaadjes 1 tl zwarte peper 2 tl zeezout 5 draadjes saffraan 2 tl suiker 3 dl olijfolie 1,5 dl rodewijnazijn 2 tenen knoflook 1 dl olijfolie 1 ingemaakte citroen, vru... bekijk recept »

Saffraangebakjes

175 g Solo 0.5 l melk 50 g gist 0.5 koffielepel zout 115 g suiker 1 g saffraan 2 eieren 50 g rozijnen 300 g bloem 1. Smelt de Solo smelten en voeg de melk toe. 2. Verwarm tot 37 °C en voeg dan gist, zout, suiker, saffraan, ei en rozijnen toe. 3. ... bekijk recept »

Mijn Vissoep

500 g Kabeljauw of andere vaste vis 5 eetl. olijfolie 400 g soepgroenten 200 g gepelde tomaten 1 sjalot 1 venkelknol 1 cl Ricard of Pernod 1/2 klein blikje tomaten puree 4 teentjes look 1 zakje Saffraan 2 ster anijs 500 cl Visbouillon (Glas) 5 cl wi... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg verse vis (filet of delen van kabeljauw, etc.) 1/2 kg schaal- en schelpdieren (ongepelde scampi, etc.) 2 à 3 teentjes knoflook 2 uien 5 wortelen 1 dikke prei (of 2 kleine) 1 bos witte selder 1 venkelknol 2 pikante pepertjes (zonder z... bekijk recept »

Romige knolsederijsoep

1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »

Romige knolsederijsoep

1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »

Romige knolsederijsoep

1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille

2 uien 2 tenen knoflook 1 grote venkel, of 2 kleine 2 bloemige aardappels 100 g wortels 4 el Bertolli Vloeibaar 1 el tomatenpuree 1 envelopje saffraan 1 stuk sinaasappelschil 2 laurierbladeren 2 takjes tijm 4 tomaten 1.75 l visfond 1 kg v... bekijk recept »

bladerdeeghapjes met rund en lamsvlees

voor de keftas; 300 gram rundergehakt 200 gram lamsgehakt 100 gram ui 4 gram zout 6 gram peper 20 gram fijngehakte knoflook 50 gram fijngehakte gember 40 gram komijnpoeder 4 el olie 2 el ras el hanout 1 bosje koriander 3 eieren voor de briouat... bekijk recept »

Pagina 82 van 100