Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Vissoep

1 kg grijze garnalen (pellen)500 g gemengde zeevruchten ((koelafdeling of diepvries))250 g grijze garnalen (gepeld)8 reuzengarnaal (gekookt en ongepeld( of langoustines))1 wortel (in blokjes)1 takje groene selder (in boogjes)1 blikje vloeibare tomate... bekijk recept »

Konijn op z'n Marokkaans met aardappelen

1 in stukken konijn400 g verse spinazie100 g kikkererwten (in blik)3 uien4 teentjes knoflook1 sjalot1 citroen (sap)50 g rozijnen3 el honing1 kl komijnpoeder1 kl kaneelpoeder1 kl paprikapoeder1 dopje saffraanboteroliepeperzout1. Pel de uien en 3 teent... bekijk recept »

Saffraanrisotto met skrei en venkel

2 stukken skreifilet (of kabeljauw, van 200g, met vel)1 venkel (1 grote of 2 kleine)1 sjalot50 ml room150 g geraspte parmezaan100 g arboriorijst1 mespuntje saffraan1 glas witte wijn750 ml groentebouillonboterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sja... bekijk recept »

Visstoofpotje met mosselen en langoustines

12 mosselen2 zeebarbelen (filets)1 zeebaarsfilet4 langoustines12 venusschelpen2 tenen knoflook1 venkel400 g tomatenblokjes1 chilipeper1 dopje saffraan200 ml mayonaise0.5 citroen200 ml droge, witte wijn2 el bladpeterselie4 takjes dillestokbroodolijfol... bekijk recept »

Vispapillot 'Bouillabaisse'

800 g visfilet (assortiment)16 venusschelpen16 mosselen8 grote garnalen2 venkelknollen1 ui4 tomaten2 teentjes knoflook4 aardappelen (middelgrote)2 el gehakt peterselie1 dopje saffraan1 blokje visbouillon250 ml witte wijn (droge)olijfolie1. Schil de a... bekijk recept »

Griet met wortel-saffraanpuree

4 moten griet (van 200 g, met vel)1 kg wortelen2 aardappelen (grote)1 blokje groentebouillon1 snuifje saffraan1 scheutje roomboter (om te bakken)200 ml visfond1 el graanmosterd250 ml roomkervelpeperzout1. Schil de wortels en de aardappelen. Snij ze i... bekijk recept »

Kerstkuiken met saffraanaardappeltjes

4 piepkuikens8 plakjes ontbijtspek (kleine)1 el bloem200 ml kippenfond400 g spruitjes (gehalveerd)2 wortelen (grote, in plakken)200 g diepvries erwt1 blokje groentebouillon8 aardappelensaffraan (1 envelopje)olijfolieboterpeperzout1. Schil de aardappe... bekijk recept »

Stoemp van pompoen en spitskool met gegrilde meerval

4 stukken meerval (150 g elk, of snoekbaars)400 g pompoen (schoongemaakt)1 stuk witte spitskool (één achtste)4 aardappelen (grote)2 sjalotten (dikke)200 ml witte wijn200 ml visfond150 ml sojaroombotersnuifje saffraan8 blaadjes salienootmuskaatpeperzo... bekijk recept »

Rouille

3 eidooiers30 cl extra vierge olijfolie2 teentjes knoflook (fijngeplet)1 citroen (sap)0.1 dl water1 cl azijnzoutcayennepeper15 g tomatenpuree0.5 g saffraandraadjes1. Plet de knoflook. 2. Pers de citroen. 3. Rouille is een klassieke aïoli, met ee... bekijk recept »

Paella

200 g paellarijst500 g konijnenrug (in stukken)250 g inktvis (in ringen)500 g mosselen8 gamba's (of langoustines, ongepeld)3 tomaten1 rode paprika2 uien1 glas witte wijn500 ml runderbouillonolijfolie2 el peterselie (gehakte)3 teentjes knoflooksaffraa... bekijk recept »

Pagina 84 van 100