Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Kreeft florentine met saffraanrijst

2 kreeften (gekookt, elk 800g)350 g wilde rijst1 kg spinazie (baby)1 sjalot1 teen knoflook2 el bladpeterselie (gehakt)2 el gehakt basilicum300 ml room200 g geraspt kaas800 ml visbouillon1 dopje saffraan4 el paneermeelcitroensapboterzonnebloemoliepepe... bekijk recept »

Paella met scampi's en venusschelpen

500 g paellarijst500 g scampi's500 g venusschelpen1 vleestomaat (grote)0.5 rode paprika1 ui (grote)2 teentjes knoflook1 citroen100 g doperwten (diepvries)200 ml witte wijn1.5 l kippenbouillon1 dopje saffraan1 el zoet paprikapoeder1 kl kurkuma1 kl kom... bekijk recept »

Rijstsalade met zalmblokjes

4 zalmfilets (in blokjes)1 kl paprikapoeder1 kl komijnpoeder0.25 kl kaneel0.25 kl cayennepeper1 el olijfolie250 g basmatirijst1 bosje dille1 handvol kervel2 takjes dragon4 el gedroogde cranberry's (geweekt in heet water)1 dopje saffraan60 g pistachen... bekijk recept »

Stoofpotje van tongschar en mosselen

12 tongscharfilets1 kg mosselen1 wortel (in blokjes)2 preiwitten (in blokjes)2 stengels selder (in blokjes)1 ui (in blokjes)1 el gehakt bieslook200 ml droge, witte wijn200 ml room1 eidooiermespuntje saffraanboterpeperzout1. Fruit de groenteblokjes in... bekijk recept »

Paella mixta

1 in stukken konijn4 langoustines4 scampi's350 g paellarijst200 g sperziebonen1 teentje knoflook1 l vleesbouillon5 el olijfolie1 doos saffraan (0,1 g)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de boontjes schoon en snij in stukken. Pel de knoflo... bekijk recept »

Asperges met kip en saffraanaardappelen

1 kg asperges4 kipfilets8 aardappelen1 stengel prei (het groen van)1 l groentebouillon1 mespuntje saffraan4 lasagnevellen (verse)hollandaisesaushandvol preischeutjesolijfoliepeperzout1. Schil de asperges. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar in lichtgezout... bekijk recept »

Varkenshaasje met saffraanrijst

800 g varkenshaas1 wortel1 rode ui2 el koriander (gehakte)150 g yoghurt1 el vloeibare honing1 el citroensap350 g basmatirijst800 ml vleesbouillon2 el pistachenoten2 el rozijnen1 dopje saffraan1 kl kerriepoederchilipoeder2 el boter2 el oliepeperzout1.... bekijk recept »

Bisque van garnalen

600 g garnalen (ongepeld)1 ui2 teentjes knoflook2 el tomatenpureehandvol peterselietakje tijmblaadje laurier2 el pastis1 doosje saffraancayennepeper3 el olijfoliepeperzout2 el peterselie (fijngesneden)1. Pel voor de afwerking 200 g garnalen. Zet ze k... bekijk recept »

Tagliatelli met zeevruchten

400 g tagliatelle28 mosselen2 inktvissen (in ringen)12 scampi's (gepeld maar het staartje er nog aan)100 g garnalen (gepelde)300 g staartvis (in stukjes)1 venkelknol2 preiwitten2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 tl paprikapoeder2 el Noilly Prat200 ml ... bekijk recept »

Gepocheerd koolvishaasje met groenten

550 g gepocheerd koolvishaasje250 g prei (in ringen)2 wortelen (in schijfjes)1 venkelknol (in partjes)1 el venkelzaad1 sinaasappelschil (geraspt)3 dl pocheernat1 dl witte wijn (voor de saus)1 dl pocheernat (voor de saus)3 sjalotten (voor de saus)1 do... bekijk recept »

Pagina 85 van 100