1000 recepten met saffraan
1 envelopje saffraan2 grote tenen knoflook600 gr. kabeljauwfilet (diepvries)1 dl. (olijf)olie4 tomaten1/2 zakje verse Provencaalse-kruidenmix1 ui1 dunne prei1 stengel bleekselderij3 visbouillontabletten1 stukje sinasappelschil van ca. 4 cm.1 pakje fr... bekijk recept »
1 envelopje saffraan (0,05 g) 2 grote tenen knoflook 600 gram kabeljauwfilet 1 deciliter olijfolie 4 tomaten 1/2 zakje verse Provenciaalse kruidenmix (a 30 gram) 1 ui 1 dunne prei 1 stengel bleekselderij 3 visbouillontabletten 1 stukje sinaasappel va... bekijk recept »
600 gr. kabeljauwfilet (ontdooid)200 gr. Noorse garnalen200 gr. gekookte mosselen2 zakjes saffraan1 dl. olijfolie3 teentjes knoflook1 ui1 prei1 stengel bleekselderij1 kleine venkelknol3 tomaten1 perssinaasappel2 laurierblaadjes1/2 eetl. provencaalse ... bekijk recept »
Rouille : 4 dikke sneetjes witbroodzonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflookgeperst - 2 rode chilipepersfijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie - 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalenpellendarmk... bekijk recept »
1 el olijfolie 1 gesnipperd uitje snufje knoflook lepel tomatenpuree enkele filets o.a. schelvisbaarstongmakreel 1 liter visbouillon snufje selderie tijm foelie 3 blaadjes saffraan De ui aanfruiten in de olie, knoflook toevoegen, daarna de kruiderij,... bekijk recept »
Kip (bio-kip)liefst verse kruiden (laurier,basilicum,peper,zout,dragon,bieslook,sjalot,look,thijm)citroen,safraan risotto-rijstvisfond,witte wijn,hoeveboter KIP : Doe boter in stoofpot. Bak de kip aan alle kanten bruin en laat 20 min. garen. SAUSe ma... bekijk recept »
Risotto: 300 g Italiaanse rijst 3 eetl. boter of margarine 1 grote ui 4 eetl. droge witte wijn 5,7 dl kippenbouillon 1/4 theel. saffraan 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas zout peper Lever: 450 g kalfs- of lamslever bloemom te paneren 3 uien 2 eetl. b... bekijk recept »
- 4 schijven kalfsschenkel - 6 tomaten - 3 wortelen - 1,5 dl droge witte wijn - 0,5 dl droge witte vermout - 3 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 4 eetl. bloem - 3 eetl. olijfolie - 3 reepjes citroenschil - parmezaan - Topaz-kruiden: - 1 eetl. marjole... bekijk recept »
Pak risotto-rijst1 bakje champignonsrookspek in blokjes1 uisaffraandraadjes of poederwitte wijnbouillonblokje Bak de spekjes uit en voeg de champignons en de ui toe, daarna de risottorijst en als die glazig is steeds wat witte wijn of eventueel water... bekijk recept »
1 kleine ui---- 100 gr doorregen spek---- 2 el olijf/olie---- 300 gr risottorijst---- 1/2 l bouillon---- een paar draadjes saffraan---- 250 gr gekookte ham---- 100 gr geraspte kaas---- 50 gr boter---- Zet op tafel een grote bak met gemengde sla en fr... bekijk recept »