Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Kipfilet met tomaten-paprikacoulis

Voor 4 personen: 4 kipfilets 8 plakjes cheddar 600 g tomaten 2 kleine courgettes 1 rode paprika 10 cl witte wijn olijfolie 1 eetlepel sojasaus 1 sjalot 3 teentjes look 1 klein (scherp) chilipepertje takje rozemarijn, takje tijm, Provençaalse kruiden... bekijk recept »

Vissers eenpans stoofpotje

Voor 4 personen:1/2 kg mosselen1/2 kg rivierkreeftjes1/2 kg tijgergarnalen1 grote ui1 tot 2 teentjes knoflook2 steeltjes bieslook1 potje voorverpakte gemalen saffraan3/4 liter geprepareerde visfumé of bouillon+/- 400 gr niet kleverige rijst2 verse pe... bekijk recept »

Viscouscous

Voor 6 personen: 2 kilo dorade (of een andere stevige vis) 1 bokaal vissoep 3 teentjes knoflook 1 ui 3 tomaten ½ bosje peterselie 1 koffielepel ras-el-hanout (kruidenmengsel) 1 kilo wortelen 1 selder 1 blikje artisjokbodems 5 courgettes 2 rode paprik... bekijk recept »

Gevulde Dadels

20 dadels250 g ongezouten cashewnoten2 el oranjebloesemwater of rozenwaterhoning of poedersuiker naar smaakeen paar draadjes saffraaneen flinke reep van de beste extra bittere chocolade Vermeng de cashewcreme met het met saffraan gekleurde water (mel... bekijk recept »

Oudjaarrecept Slemp

1 ltr melk1 theezakje (gewone thee)schil van 1 citroen1/2 pijpje kaneel3 kruidnagelenstukje foelie(iets saffraan)2 eetl suiker10 gr maizena Suiker en maizena aanlengen met wat koude melk tot een papje. Slemp weer aan de kook brengen en met dit papje ... bekijk recept »

Crema Di Pomodoro Con Basilico

3 lenteuitjes 1 stengel bleekselderij 1 takje tijm 600 gram pruimtomaten 2 el creme fraiche 1 el suiker 400 gram stukjes tomaat uit blik 1/2 liter vleesbouillon 2 draadjes saffraan 4 takjes basilicum 2 el olijfolie 4 el half-stijf geklopte slagroom z... bekijk recept »

Kip Met Rozijnenschotel

1 pond kip10 eetl zonnebloemolie1 ons geweekte kikkererwten0,5 bosje peterselie4 uien2 ons rozijnenwat saffraan2 theel zawrte peper1 eetl boter Braad de kip in de olie met 1 fijn gesneden ui, Voeg water, de kikererwten en de kruiden toe en laat alles... bekijk recept »

Omelet Van Struisvogelei

1 kg gehakt van struisvogelvlees 2 eetlepels gehakte peterselie 2 eetlepels gehakte koriander 1 grote ui saffraandraadjes of -poeder 6 teentjes knoflook zout peper 1 glas olijfolie 1 struisvogelei Meng het gehakt met peterselie, koriander, gesnipperd... bekijk recept »

Kip Met Amandelen

2 kippen 250 gram ontvliesde amandelen 200 gram boter 1,5 kilogram uien 1 theelepel peper 1 theelepel saffraan 1 theelepel zout 2 eetlepels gehakte peterselie Voeg, als het meeste vocht is verdampt er wat water aan toe en de rest van de gehakte uien... bekijk recept »

Kip M'Chermel

2 kleine kippen 8 uien 2 teentjes knoflook 10 stukjes peterselie 10 stukjes koriander 1 gekonfijte citroen 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel saffraan 1 eetlepel piment 1 theelepel komijn 1 theelepel olie 1 theelepel zout 1 theelepel peper Laat het ge... bekijk recept »

Pagina 89 van 100