1000 recepten met saffraan
300 g bloem120 g boter100 ml ijswater2 sjalotten1 rode paprika's2 tomaten8 kerstomaten1 chilipeper (rood)2 teentjes knoflookkomijnpoedersaffraan2 el ahornsiroop16 blaadjes koriander1 kipfiletpeperzout1 eischeut volle melksesamzaad1. Maak het deeg. Me... bekijk recept »
4 schelvisfilets (175 g elk)600 g broccoli2 sjalotten4 el amandelschilfersboter125 ml room3 dl visfondmespuntje saffraandraadjespeperzout1. Pel de sjalotjes en stoof ze glazig in wat boter. Doe er de saffraan bij en overgiet met de visfond. Breng aan... bekijk recept »
2.4 kg zeeduivelfilet (zonder vlies de volledig graat voor de visfumet)1 kg mosselen2 aardappelen0.5 knolselder1 kg spinaziewortel1 prei100 g zachte kaas (Stilton)1 potje vlaai (Aalsterse)4 dl roomboterolijfolievloeiende bloembosje bieslooksaffraanw... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr zalm. 200 gr risottorijst. 1 wit van prei. 1 teentje knoflook,gesnipperd. 70 gr geraspte parmezaan. 2 à 3 draadjes saffraan. 100 ml droge witte wijn. 700 ml groentebouillon. 5 eetlepels boter. 2 eetlepels gehakte bieslook. 1 e... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr courgettenvlees ( gereinigd gewogen) 25 gr boter 3 draadjes saffraan 1 koffielepel provencaalse kruiden 1 teentje look 1/8 l room 3 witte gedeelten van prei 1 grote ajuin 2 liter water en enkele kippenbouillonblokjescourgette ... bekijk recept »
250 gr honing375 gr bloem1/2 koffielepel kruidnagelpoeder2 koffielepels kaneel1 koffielepel anijs1/2 koffielepel gemberpoeder1/2 koffielepel saffraandecoratieve vormenBereiding: - Smelt de honing, meng de bloem en de kruiden krachtig onder de warme h... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stukken kabeljauw ‘filet pur’ 1/2 dl olijfolie 2 eetl. balsamicoazijn 1/4 koffiel. roze bessen kruiden: 1/2 koffiel. korianderbolletjes 1/4 koffiel. gember mespuntje kaneelpoeder zwarte peper Voor de saffraanrisotto: 250 g risottor... bekijk recept »
2 kreeften van ? 400 g (diepvries, Kelvin) 150 g extra fijne erwten (diepvries, Ringis) 150 g fijne prinsessenbonen (diepvries, Ringis) 1 rode paprika 1 1/2 kop langekorrelrijst 1/2 L visbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water) 2 sjalotten 4 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 rode poonfilets 8 tomaten 2 dikke uien 1 grote eetlepel ras-el-hanout (Marokkaanse kruidenmengeling) 1 grote eetlepel geraspte gember enkele saffraandraadjes 1 dl droge witte wijn enkele verse basilicumblaadjes 1 eetlepel olijfolie... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 dl droge witte wijn 1 laurierblad 2 peperkorrels, gekneusd 700 g verse zalmfilet, of 1 kleine zij zalm, ontvelt en ontgraat ± 1 l groente- of visbouillon (van tablet of zelfgetrokken) 600 g basmatirijst zout, versgemalen peper 1 za... bekijk recept »