1000 recepten met saffraan
1 tl. tomatenpuree (ik gebruik Del Monte,die is goed van smaak). 1 tl. gemalen koriander. enkele draadjes saffraan. 1 geroosterde,van zaadlijsten ontdane en ontvelde rode paprika. 2 rode spaanse pepers. 1/4 tl. zout. 1/4 tl. cayennepeper. Doe alle be... bekijk recept »
150 g gedroogde pruimen 1 braadkip zout peper 1/2 theelepel kerrie 2 uien teentje)s knoflook 4 eetlepels olijfolie 1/2 liter kippenbouillon enkele draadjes saffraan klein kaneelstokje cayennepeper 4 eetlepels honing handje zwarte olijven... bekijk recept »
1 flinke kip100 gr boter1 ui1 tl peper1 mespuntje saffraan1/2 kaneelstokje 250 gr gedroogde pruimen2 el honing1/2 tl kaneel2 tl sesamzaadjes100 gr gevliesde amandelenoliezout. Voor het serveren de kipdelen weer heet maken in de saus, ze op een schaal... bekijk recept »
6 kippenborsten en 6 kippenbouten groene en zwarte olijven naar smaak 2 citroenen (liefst gepekeld: gedurende 2 weken opgelegd in zout) Voor de saus: 2 fijngehakte uien 3 fijngehakte teentjes knoflook 1 theelepel fijngehakte verse gember witte... bekijk recept »
? 1 kg. lamsvlees (van de bout),in stukken ? 2-3 el. olijfolie ? 1 teentje knoflookfijngesneden ? 1/4 tl.saffraanpoeder ? 1/4 tl. komijn ? 1 tl. gemberpoeder ? 2 tl. milde paprikapoeder ? 600 gr. tomaten,ontveld,zaadjes verwijderd,in stukken ... bekijk recept »
1 kg. kalkoenstoofvlees 4 tomaten 2 wortels 2 kleine courgettes 1 citroen 1 theelepeltje gemberpoeder saffraan pili-pili 2 eetlepels olie zout couscous - bak de stukken vlees bruin in de olie op een hevig vuur - draai het vuur lageren voeg er de gro... bekijk recept »
100 g boterzout en peper2 kg kalfsrug met bot1 pakje safraan1 glas olijfolie4 rode uien4 Spaanse pepers1 kg pompoengrof gesneden2 l water1 kg gerstemeel1 bosje koriander1 bosje peterselie Wrijf de kalfsrug in met zout, peper en saffraan. Doe olijfoli... bekijk recept »
1 kilo meditterane rijst van uncle benskipfiletrestjes ander vleesenige scampidiepvrieserwtjes (voor de kleur)paprikaolijfolie300 ml mosselvocht (overgehouden van een keertje mosselen makengezeefd en ingevroren voor later gebruik)saffraan (veel)lookv... bekijk recept »
1 liter visbouillon - 1 glas witte wijn - 1 borrelglas calvados - 25 cl olijfolie - 1 prei - 2 sjalotjes - 2 tomaten - peterselie - 1 laurierblad - thijm - zoutpeper - saffraan - 1 teentje knoflook - 1/4 groene paprika - 2 schelvisfilets - 50 gram do... bekijk recept »
1 liter visbouillon - 1 glas witte wijn - 1 borrelglas calvados - 25 cl olijfolie - 1 prei - 2 sjalotjes - 2 tomaten - peterselie - 1 laurierblad - thijm - zoutpeper - saffraan - 1 teentje knoflook - 1/4 groene paprika - 2 schelvisfilets - 50 gram do... bekijk recept »