Paella met kreeft

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Hak de sjalotten fijn.
- Snij de rode paprika in twee. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Laat de prinsessenbonen gedeeltelijk ontdooien om ze gemakkelijk in twee te kunnen snijden.
- Leg de diepgevroren kreeften gedurende 30 min. in heet water. Snij de kreeften in de lengte doormidden. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft (het zwakste punt van het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, dan naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de staart vertrekt en naar de borst van de kreeft toeloopt (de darm die zeer bitter smaakt). De scharen kan u voorzichtig breken met een notenkraker. Haal het vlees eruit. - Verhit 4 eetl. olijfolie in een ruime braadpan en laat de gehakte sjalot met de paprikablokjes even kleuren.
- Voeg de rijst en de diepgevroren erwtjes toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Als u dat wenst, kan u ook een mespunt cayennepeper toevoegen. Laat nog enkele minuten verderbakken. Giet er de visbouillon bij en voeg de saffraan toe. Roer goed om. Laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 10 min.
- Voeg de prinsessenbonen toe en meng goed door elkaar.
- Meng er het kreeftenvlees uit de scharen onder. Leg de halve kreeften bovenop de bereiding, met het pantser naar boven. Dek af en laat nog 15 min. sudderen. Dien onmiddellijk op.

Paella met kreeft is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept