1000 recepten met saffraan
1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfiletin blokjes 100 gram chorizoin plakjes 500 gram rauwe garnalengepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselengekookt 2 uiengehakt 4 knoflookteentjes 2 rod... bekijk recept »
5 draadjes saffraan 1 ui 250 g worteltjes 1 courgette 2 trostomaten 1 blik kikkererwten [400 g] 400 g biefstuk 2 theel. paprikapoeder peper 2 eetl. olijfolie 100 g blanke rozijnen 1 kippenbouillontablet ? theel. gemberpoeder mespunt kaneelpoeder zou... bekijk recept »
ruim 500 gram bacalhau-filet (geweekt) 4 hardgekookte eieren olijfolie 2 grote zoete uien 6 draadjes saffraan in een scheutje warme melk geweekt 4 teentjes knoflook in flinterdunne schijfjes 2 tl paprikapoeder mild 1 blik uitgelekte kikkererwten wit... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 kleine ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 kleine prei, fijngesneden 2 eetlepels olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepels suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 klei... bekijk recept »
1 aardappelzetmeel 400 ml champagne 100 ml citroensap 100 gm couverture, bittere 1 snufje dragon, gedroogde 1 1/2 eieren 4 eierdooiers 1 fruit, vers 50 gm glucose 1 snufje lavendel 1 snufje munt, gedroogde 1 munt, verse 1 pistachenoot 100 ml pastis 1... bekijk recept »
1 aardappelzetmeel 400 ml champagne 100 ml citroensap 100 gm couverture, bittere 1 snufje dragon, gedroogde 1 1/2 eieren 4 eierdooiers 1 fruit, vers 50 gm glucose 1 snufje lavendel 1 snufje munt, gedroogde 1 munt, verse 1 pistachenoot 100 ml pastis 1... bekijk recept »
50 g macaroni 250 g bloemkool, in roosjes gesneden 250 g broccoli, in roosjes gesneden 20 g zachte margarine in een kuipje 1 eetlepel bloem snufje saffraan of koenjit snufje nootmuskaat 250 ml halfvolle koffiemelk met plantaardi; ge olie 40 g geras... bekijk recept »
1 garnaal, hollandse (100 gram) 3 eetlepel(s) kaas, parmezaanse, geraspte 1 mossel, gekookte (150 gram) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) peterselie, verse,gehakte 1 risottorijst (200 gram) 1 saffraan 1 ui 250 ml visbouillon 200 ml wijn, witte -... bekijk recept »
---- Voor de pesto: ---- 1 teentje knoflook bosje verse basilicum bosje verse peterselie 10 g pijnboompitten 1/2 eetl. mosterd 1/2 eetl. balsamicoazijn 1 dl olijfolie 25 g parmezaanse kaas eventueel een scheutje bouillon ---- Voor de scampi: ----... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »