1000 recepten met salie
1 pompoen Zeezout Gedroogde salie Frituurolie Verwarm de frituurolie op 180 graden. Was de pompoen en snijd hem in 4 stukken. Verwijder met een lepel de zaden en zaadlijsten. Snijd daarna met een scherp mes dunne plakjes van de pompoenparten.... bekijk recept »
1 heel konijn (uit alternatieve kweek) 300 g ongekruid kalfsgehakt 300 g ongekruid varkensgehakt 25 plakjes ontbijtspek 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 eieren 30 g ongezouten en gepelde pistachenoten 2 takjes salie 1 laurierblad 4 eetlepels cognac zou... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 tl balsamicoazijn 8 blaadjes salie (fijngehakt) 2 hazenrugfilets (ca. 250 g) 4 plakjes coppa di Parma 1 sjalot (fijngehakt) 300 g gesneden groene kool 6 kastanjes (voorgekookt) 75 ml geslagen room&... bekijk recept »
1 broccoli 1 varkensschnitzel 4 plakjes ontbijtspek 2 eetlepels boter 4 eetlepels rode wijn 1 pakje sugo traditionele (pastasaus, 470 g) 1 theelepel gedroogde salie 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g)1. I... bekijk recept »
500 g vastkokende aardappels 65 g pompoenpitten 3 takjes salie 1 klontje boter zonnebloemolie 6 stronkjes witlof 200 g pitloze blauwe druiven 400 g biefstuk 50 g sherryazijn Schil en snijd de aardappels in gel... bekijk recept »
1 grote ui (in kwarten) 350 g schouderkarbonade (schoongemaakt en in blokjes) 20 g brood (oud) takjes salie (alleen de blaadjespaar) plakje ontbijtspek (in stukjes of 20 g spekblokjes) ¼ tl witte peper nootmu... bekijk recept »
300 g bladspinazie ((diepvries) ontdooid) 100 g ricotta ((bakje 250 g) losgeroerd) 100 g mortadella (vleeswaren) (fijngesneden) 1 ei 100 g bloem (gezeefd) 150 g Parmezaanse kaas (geraspt) ¼ tl nootmuskaat&nbs... bekijk recept »
6 sjalotten (gepeld) 500 g krieltjes (in de schil) 25 g boter mespunt foelie (gemalen) 3 eetlepels droge witte wijn 12 blaadjes salie (van plantje of uit zakje It. kruidenmix)1. Sjalotten en krieltjes halveren. In koeken... bekijk recept »
3 of 4 knoflookteentjes een mespunt gemalen kruidnagel een noot boter 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen 1 groot blik (410 g) 1 klein blik (170 g) geëvaporeerde volle melk (ongesuikerd) 2 kleine varkenshaasjes (ong. 350 g/stuk) 1 eetle... bekijk recept »
4 takjes salie (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g) 3 kalfsschnitzels versgemalen zwarte peper 6 plakken Parmaham 3 el olijfolie 100 ml Marsala (slijter, of droge witte wijn)1. Salieblaadjes in ragfijne reepjes snijden. Sc... bekijk recept »