Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Pastaschotel met gehaktballen

500 gr gehakt 1 ei 4 eetl paneermeel 1 theel salie 2 sjalotjes, fijn gesnipperd 2 eetl oregano Takje verse rozemarijn 1 ui, gesnipperd 800 gr tomatenblokjes uit blik 100 gr spekblokjes 2 teentjes knoflook 1 theel sambal scheut rode wijn 400 gr penne ... bekijk recept »

Bietengnocchi met salie en sinaasappel

500 g kruimige aardappelen 100 g bloem ( extra voor bestuiven) 1 tl zout ½ schaal geraspte bietjes (a 400 g) 150 g Parmezaanse kaas (geraspt) 2 eieren (gesplitst) 1 sinaasappel (schoongeboend) 75 g boter ... bekijk recept »

Pompoenovenschotel met rookworst

2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 1 bakje kastanjechampignons gehalveerd 400 g pompoenblokjes 500 g gnocchi 1 slagersrookworst 100 g geraspte belegen kaas 10 blaadjes verse salieVerwarm de oven voor tot 220°C. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak... bekijk recept »

Gevulde kalkoen

2 sneetjes volkorenbrood 2 sneetjes witbrood 1 stengel bleekselderij 1 mildzoete appel (bijv. golden delicious) 20 g platte peterselie 2 braadworsten (schaal) 1 ui 3 tl gedroogde salie 2 tl gedroogde rozemarijn 1 tl gedroo... bekijk recept »

Fazant in cider met salie, bacon en appel

1 sjalot 2 appels (bijv. jazz) 400 g fazantfilets (Feestfavoriet) 8 blaadjes salie 4 plakjes bacon 50 g boter 1 el mix voor glühwein 100 ml appelcider1. Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis... bekijk recept »

Met paté gevulde uien

4 grote uien 150 g Ardenner paté ½ theelepel gedroogde salie1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Uien met schil op rooster, boven lekbak, in midden van oven in ca. 1 uur gaar laten worden. Uien iets af laten koelen. Met kartelm... bekijk recept »

Geroosterde kalkoen met appel-salie-pecannotenvulling

4½ kg kalkoen (van de meesterslager*) 100 g prei 115 g gezouten pecannoten 4 takjes salie 2 zoete, stevige appels (bijv. jazz) 2 venkel-tijmworsten 30 g panko (Japans broodkruim) 100 g spekreepjes 50 g boter1. Laat... bekijk recept »

Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaat

280 g kalkoenfilet à la minute 70 g parmaham 10 g verse Italiaanse kruidenmix (bakje à 20 g) 1 ui 6 el olijfolie 300 g risottorijst (zak à 500 g) 1 liter hete kippenbouillon (van tablet) 2 schalen tastytom-trostomaten1. L... bekijk recept »

Gebraden saucijs

2 el vloeibare margarine 380 g fijne varkenssaucijzen 3 sjalotten 10 salieblaadjes (bakje 20 g)1. Verhit in een kleine braadpan de margarine. Bak de saucijzen op hoog vuur in 2 min. bruin aan. Keer ze met een tang ? zo prik je de worstjes niet stu... bekijk recept »

Ravioli met braadworst-ricottavulling

100 ml olijfolie 15 blaadjes salie (uit zakje verse Italiaanse kruiden mix)) 2 braadworsten (Biologisch) 250 g ricotta (kaas) 2 eieren (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) 500 g zelfgemaakte pastavellen (zie tip)... bekijk recept »

Pagina 5 van 100