1000 recepten met salie
600 g Parijse worteltjes 2 sinaasappels (schoongeboend) 30 g fijne kristalsuiker 30 g roomboter 1 tl gedroogde salie ½ bos salade-ui1. Kook de worteltjes 5 min. in water en giet af. Rasp ondertussen de oranje schil van de helft va... bekijk recept »
5 takjes tijm 5 takjes salie 0.5 bos rozemarijn 0.5 bos oregano 2 Varkenshaasjes 3 el mosterd 1 el bakboter 3 el aceto balsamico olijfolie Filetto di maialeVerwarm de oven voor op 180 ºC.Ris de tijm, salie, r... bekijk recept »
1 bol knoflook 4 el olijfolie 1 kg côte de boeuf (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 3 halfgedroogde tomaatjes (Sacla) 5 blaadjes salie 50 ml balsamicoglazuur 2 el crème fraîche 2 el yoghurt1. Zet de barbecue aan. Sni... bekijk recept »
4 eendenborstfilets 50 g suiker 1 sinaasappel 100 ml rode wijn 300 ml kippenbouillon 50 g boter 500 g snijbonen 2 takjes salie olijfolie om in te bakken Kerf het vet van de eendenborstfilets met een scherp m... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappel 250 g rode uien 500 g winterpeen 2 friszoete appels (bijv. pink lady) 50 g boter 785 g culinaire rosbief 100 g gerookte spekreepjes 150 ml Crisp Apple Cider 380 ml vleesfond 15 g salie1. Schil de aardapp... bekijk recept »
1 mix voor hartige taart of zelfgemaakt quiche deeg800 gr pompoen in blokjes3 rode uien50 gr hazelnoten, heel125 gr verse geitenkaas250 gr ricotta4 eieren1 theel salie2 teentjes knoflook1 eetl paneermeelPeper en zout2 plakjes parmaham (eventueel weg ... bekijk recept »
6 aardperen 500 g boter 1 blokje boter (voor de aardpeerzalf) 1 citroen 0,5 dl cognac 50 g Comté kaas 60 g gerookt spek (helft voor de fondant aardappel, helft voor de champignonmengeling) 150 ml gevogeltebouillon (voor de fondant appel) 250 ml gevog... bekijk recept »
15 g funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood) 500 g ravioli funghi porcini (verse pasta) 200 g bimi (groente) 80 g pancetta (spek) 2 sjalotten 2 takjes salie 200 g gesneden kastanjechampignons 200 g crème f... bekijk recept »
3 eieren 1 geraspte nootmuskaat 1 eetlepel olijfolie 3 eetlepels Parmezaanse kaas 1 peper en zout 1 plak kruimeldeeg 500 g pompoen (geschild, zaden verwijderd) 1 pakje Prosciutto (80g) 250 g ricotta 1 ui 6 blaadjes verse salie1. Snij de pompoen in kl... bekijk recept »
2 aubergines 3 eetlepels zout 6 eetlepels olijfolie 1 teen knoflook 8 blaadjes verse salie (of 1 eetlepel gedroogd) 4 takjes majoraan (marjolein of 1 eetlepel gedroogd) 4 takjes peterselie 2 eetlepels rode-wijnazijn versgema... bekijk recept »