1000 recepten met salie
8 kalfslapjes 8 plakken parmaham 8 blaadjes salie (bakje à 15 g) 4 el olijfolie 250 ml marsala (zoete dessertwijn, slijter)1. Laat de kalfslapjes op kamertemperatuur komen. Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout en wikkel om elk ... bekijk recept »
2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix à 20 g) 100 g zachte boter 1 limoen zout en versgemalen peper 4 kalfsentrecotes (à ca. 200 g)1. Salieblaadjes fijnhakken. Limoen uitpersen. In kommetje boter, salie, limoensap, z... bekijk recept »
1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels druivenpitolie 2 fijngesneden blaadjes verse salie fleur de sel 200 g ontbijtspek (sneetjes) 4 stevige en vlezige tomaten zwarte peper van de molen1. Snij de sneetjes spek in stukken van +/- 2 cm, leg ze op een b... bekijk recept »
100 g aardappels (kruimig, gekookt) 1 mespunt gedroogde salie 1 eetlepel boter 2 eetlepels bloem 50 g gorgonzola (kaas) 1 courgette1. Prak de aardappelen zeer fijn en kneed de salie, de boter en 1 eetlepel bloem erdoor. Bestuif he... bekijk recept »
2 koolrabi's zout 2 teentjes knoflook 3 bosuitjes 2 takjes salie (uit zakje verse Italiaanse kruiden 20 g) 5 eetlepels olijfolie 8 lamskoteletjes 3 eetlepels grove mosterd (versgemalen) zwarte peper1. Koolrabi's schillen en in kl... bekijk recept »
50 g boter 500 g kipfilet 3 uien 3 tenen knoflook 30 g verse Italiaanse kruiden (zakje) 3 eieren 250 ml slagroom 1 citroen 6 plakjes deeg voor hartige taart1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de helft van de boter in een ko... bekijk recept »
300 g fusilli 7½ g salie (bakje 15 g) 250 g kastanjechampignons 2 el olijfolie 150 g vegetarische spekreepjes 300 g gesneden prei 260 g funghi porcini pastasaus (pot)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »
12 Dee's vegan worstjes met knofloook en paddenstoelen (schaal 6 stuks) 0,5 biologische pompoen 300 g volkorenspaghetti 7 el olijfolie 3 takjes salie (bakje 20 g) 2 tenen knoflook 3 el geroosterde amandelen (bakje 190 g) 1 snufje zout 1 ... bekijk recept »
1 sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 3 tenen knoflook (geperst) 4 entrecotes 75 g roomboter (gezouten, op kamertemperatuur) 2 eetlepels verse salie (fijngesneden (uit zakje Italiaanse kruidenmix)) versgemalen zwarte peper ... bekijk recept »
500 g kruimige aardappelen 250 g winterpeen 1 citroen ½ bakje salie (bakje 15 g) 150 g Parmezaanse kaas 100 g bloem 1 ei 1 tl zout 2 el bloem 60 g boter1. Schil de aardappelen en de peen. Snijd in gelijke stukken en kook i... bekijk recept »