Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Varkenshaas met rauwe ham en salie

12 varkenshaasmedaillons 1 snufje zout 1 snufje peper 8 blaadjes salie 50 g rauwe ham 4 el olijfolie 1 teen knoflook 40 g smaakboter truffel1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verdeel de blaadjes salie over het vlees, druk ze vast en omwi... bekijk recept »

Gevulde aardappel

4 vastkokende aardappelen (schoongeboend) 2 el zwarte olijven (zonder pit (potje 240 g), in stukjes) 4 el olijfolie 8 plakjes gerookt ontbijtspek (in reepjes) 2 el verse salie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een appe... bekijk recept »

Gevulde kalkoen

2 sneetjes volkorenbrood 2 sneetjes witbrood 2 braadworsten 1 ui 1 stengel bleekselderij 2 tl gedroogde rozemarijn 3 tl gedroogde salie 1 tl gedroogde tijm 100 g boter 1 mildzoete appel (bijv. golden delicious) 20 g platte pe... bekijk recept »

Mousse van kippenlever

500 g boter olijfolie 2 rode uien (fijngesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngesnipperd) 1 bakje tijm (alleen de blaadjes) 1 kg kippenlevers (schoongemaakt) 12½ ml brandy (of cognac) ½ bakje salie (al... bekijk recept »

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

110 g boter 3 eetlepels dikke room 0,5 koffielepel gedroogde salie 2 gehakte sjalotten 400 g oesterzwammen 20 cl rode wijn type Madiran 1 takje tijm 4 varkenshaasjes 20 cl vleesfond 400 g worteltjes1. Verwarm de oven voor op stand th 6 (180 °C). Wrij... bekijk recept »

Gebakken sandwiches met Parmaham

8 sneetjes wit-casinobrood 75 g Parmaham 50 g mascarpone 8 blaadjes salie 2 eieren 3 dl melk zout en versgemalen peper 50 g boter1. Korstjes van brood snijden. Parmaham in reepjes snijden. Brood besmeren met mascarpone. Ham en salie ove... bekijk recept »

Gevulde artisjokbodems

½ bakje ricotta (kaas, a 250 g) 50 g pecorino (kaas) (geraspt) 1 eetlepel verse salie (fijngesneden) peper (versgemalen) 3 blikjes artisjokbodems (a 185 g) ½ zakje amandelschaafsel (a 55 g) 2 eetlep... bekijk recept »

Gegrilde polenta met lamskoteletten

20 g Italiaanse kruidenmix (bakje) 100 g Parmezaanse kaas 700 ml kraanwater 150 g polenta bramata oro (maisgries) 100 g boter 3 tenen knoflook 360 g tomatenmix 6 el olijfolie 230 g lamskoteletten1. Verwarm de oven voor op 20... bekijk recept »

Courgettegratin met bolognesesaus

600 g niet gekruid varkens- en kalfsgehakt 1 kg courgettes 1 pakje wokspirelli (voorgekookte deegwaren) 100 g geraspte mozzarella 500 g passata 1 ui verse basilicum 0,5 blokje bouillon 1 koffielepel gedroogde salie 1 afgestreken eetlepel gedroogde or... bekijk recept »

Saltimbocca met courgettesalade

4 kalfsschnitzels (600 g) 4 blaadjes salie (uit bakje Italiaanse kruidenmix) 4 plakjes flinterdunne rauwe ham (pakje 100 g) 2 courgettes 4 el munt (fijngesneden) 1 potje zongedroogde tomaten (295 g) 2 el olijfolie... bekijk recept »

Pagina 10 van 100