1000 recepten met salie
300 g runderriblappen 300 ml rode wijn (bijv. Montepulciano d'Abruzzo) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 2 tl gedroogde salie 2 tl gedroogde rozemarijn 3 uien (gesnipperd) 4 el olijfolie 1 pakje pancetta (Italiaanse ba... bekijk recept »
2 kalkoenschnitzels (a ca. 125 g) bloem (om te paneren) (versgemalen) peper 1 tl salie 4 plakjes Parmaham 3 el olijfolie 3 el rode port 2 el cranberrycompote (uit potje) zout1. Schnitzels op plank leggen.Stukje huishoud... bekijk recept »
2 eetlepels geraspte parmezaan 1 eetlepel olijfolie 150 g pancetta 1 eetlepel salie 500 g tortellini met ricotta en spinazie (Rana) 25 cl aangelengde verse room1. Hak de salie fijn. Snij de pancetta in fijne reepjes. Kook de tortellini volgens de geb... bekijk recept »
60 g boter 500 g gnocchi (pak à 500 g) 15 g salie (bakje à 15 g) 50 g Grana Padano1. Doe de boter in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten. 2. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat ui... bekijk recept »
2 eetlepels pijnboompitten 2 kalfsoesters (op kamertemperatuur) 25 g boter 2 eetlepels olijfolie 2 theelepels gedroogde salie (of 1 el fijngesneden verse salie) 3 teentjes knoflook (in plakjes) 1 eetlepel balsamicoazijn 1... bekijk recept »
4 l water 250 g Maldon zout (of 125 g zeezout) 200 g bruine basterdsuiker 1 citroen 2 clementines 4 steranijs 4 kruidnagels 2 kaneelstokjes 10 mosterdzaden 10 karwijzaden 10 peperkorrels 2 uien in kwarten (ongepeld) 8 teentjes knoflook (gekn... bekijk recept »
400 g pompoenblokjes (koelvers) 2 rode uien 3 el olijfolie 2 tenen knoflook 10 g salie 1 snufje zout 1 snufje peper 400 g tagliatelle (pasta) 50 g walnoten 150 g zachte geitenkaas 75 g rucola 100 ml saladedressing vinaigrette 1 braadslede... bekijk recept »
300 g gigli met zongedroogde tomaten (pasta, zak 500 g) 4 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) ½ tl gedroogde salie 2 courgettes (in blokjes) 2 blikjes tonijn in olie ((a 185 g), uitgelekt) 4 el platte peterselie ... bekijk recept »
450 g pompoenstukjes (pak, diepvries) 500 g gekookte rode bieten (zak, koelvers) 1 ui 250 g geitenkaas belegen 50 2 el zonnebloemolie 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g) 1½ el gedroogde salie 250 g verse lasagneblade... bekijk recept »
250 g verse geitenkaas 250 g ricotta 1 butternutpompoen 10 g platte peterselie 10 g verse munt 10 g verse tijm 30 g verse salie 1 ei 200 g geraspte Parmigiano 2 dl room 330 g tomatenblokjes 20 cannelloni peper en zout1. Houd de helft van de salie ap... bekijk recept »