1000 recepten met salie
8 kleineheel dunne kalfsschnitzeltjes8 plakken rauwe ham8 saliebladerenzout en gemalen witte peper4 el boter75 ml droge witte wijn Klop de kalfsschnitzels met een vleesmes voorzichtig plat (of laat het door de slager doen.) Leg op elke schnitzel een ... bekijk recept »
2 slalotjes2 theel. vloeibare honing1,5 theel. gedroogde salievers gemalen zwarte peper100 gr. parmaham4 platte varkensschnitzels (ca. 125 gr. per stuk). Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn. Leg 4 mooie plakjes Parmaham apart. Snijd de rest van ... bekijk recept »
2,5 dl koudgeperste olijfolie - 10 grote verse salieblaadjes - 1 teen knoflook - 6 sneden grof boerenbroodin vingerlange repen gesneden - zout Bereidingswijze Giet de olijfolie in een potliefst een vuurvaste aardewerk pot en verwarm tot 165 graden C... bekijk recept »
2,5 dl koudgeperste olijfolie 10 grote verse salieblaadjes 1 teen knoflook 6 sneden grof boerenbroodin vingerlange repen gesneden zout Bereidingswijze Giet de olijfolie in een potliefst een vuurvaste aardewerk pot en verwarm tot 165 graden Celsius. ... bekijk recept »
4 kalfslappen in repen250 g. champignonsboter10 salieblaadjes1 dl. roge witte wijn2 dl. room1 tomaatpeper en zout250 g. gedroogde tagliatellegeraspte kaas. Bak het vlees en de champignons in boter, voeg salie en wijn toe, laat inkoken. Voeg room toe ... bekijk recept »
300 gr shii-takes 2 knoflooktenen 4 el olijfolie 2 takjes salie enkele rozemarijnnaaldjes 1 el tijmblaadjes Voorbereiding Maak de shii-take schoon en snij de stelen van de hoedjes. Gebruik de stelen voor een soep of een ander paddestoelengerecht... bekijk recept »
300 gr kip 100 gr parmaham 1 el olijfolie 1 dl droge vermout (Martini extra dry) 1 bekertje creme fraiche (125 ml) 5 blaadjes salie of 1 tl gedroogd) zout grofgemalen peper Snij kip en ham in reepjes. Verhit olie in een koekepan en bak hierin de kip ... bekijk recept »
4 ongepaneerde kalfsschnitzels van ca. 100 gr. per stuk4 plakken parma hamversgemalen zwarte peper16 salieblaadjes5 kleine uienolie voor het invetten. Bestrijk de spitjes met wat olie en bak ze in 8-10 min. gaar, keer regelmatig bekijk recept »
Snufje peper (Versgemalen)4 varkensschnitzels (ongepaneerd)4 blaadjes alie4 plakken parmaham50 gram boter50 gram parmezaanse kaas (geraspt) Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzel... bekijk recept »
4 kalfsschnitzels à 125 g 2 eetlepel(s) (grove) mosterd 8 plakjes parmaham (of andere rauwe; ham) 8 salieblaadjes 2 eetlepel(s) olijfolie 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 small ui, fijngesnipperd 250 ml droge witte wijn 1 peper 1 zout Sla de schnitze... bekijk recept »