1000 recepten met salie
1/2 portie deeg voor volkorenbrood 1 grote ui, fijngehakt 25 gr boter 6 el melk 2 el verse salie of 1 theelepel gedroogde salie 1 theelepel mosterdpoeder 100 gr mozzarella, geraspt 1 el burghul Laat de ui 5 minuten trekken in een pannetje met de bot... bekijk recept »
8 kleine, dunne kalfsschnitzels 8 plakken Coburger rauwe ham verse salieblaadjes 4 el olijfolie 1 dl witte wijn zout en versgemalen zwarte peper naar eigen smaak cocktail prikkers Leg op iedere schnitzel een plak Coburger ham (deze ham is zacht van s... bekijk recept »
1 bosje salie250 g gehakt (gevolgelte-)4 plakken rauwe ham (groot)150 ml witte wijn150 ml kippenfond4 takjes citroentijmolijfoliepeperzout1 ui (voor de risotto)200 ml witte wijn (voor de risotto)1 teen knoflook (voor de risotto)250 g risottorijst (vo... bekijk recept »
1 zeebaarsfilet1 plakje gedroogde ham1 tomaat (gepeld en ontpit)1 eidooier150 g bloem170 g koud water (voor het tempurabeslag)scheutje balsamicoazijn2 el olijfolie0.5 teen knoflooksaliepeperfleur de selzeezout1. Pel en ontpit de tomaat. Pers de knofl... bekijk recept »
4 zeeduivelfilet (150 g per stuk)12 plakken pancetta300 g gemengd gehakt2 uien1 teen knoflook1 el salie (gehakt)1 citroen (geraspte schil)1 ei3 el paneermeelboterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Stoof ze glazig in een pan m... bekijk recept »
800 g varkenshaas8 plakken prosciutto (of andere ham)1 ui1 el gezouten kappertjes100 ml droge, witte wijn300 ml kippenbouillon0.5 citroen1 ei100 g broodkruim (vers)1 el bladpeterseliehandvol salie1 el bloem50 g boterolijfoliepeperzout1. Verwarm de ov... bekijk recept »
4 stukken konijnenruggen4 plakjes ongezouten spek500 g vastkokende aardappelen (kleine)2 tomaten4 teentjes knoflook4 el olijfolie2 dl kippenbouillon1 dl witte wijn (droge)1 onbehandelde citroen16 verse salieuit de molen peperzout1. Kruid de stukken k... bekijk recept »
8 kalfslappen8 plakken gedroogde ham8 blaadjes salieboterpeperzout1. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en leg op elk lapje een blaadje salie. Omwikkel met ham en zet vast met een prikkertje. 2. Gril de kalflapjes naar smaak. Leg er voor het serv... bekijk recept »
4 kalkoenlappen2 takjes salie2 el peterselie (gehakte)2 stengels selder2 wortelen1 kl paprikapoeder1 kl tomatenpureescheut witte wijnolijfoliepeperzout1. Spoel de selder, schil de wortelen. Snij ze beide in kleine blokjes. Stoof kort aan in 2 el olij... bekijk recept »
1 kg friszure appels (Granny Smith)4 sjalotten400 ml ciderazijn250 ml water250 g geleisuiker1 bosje verse salie1 kl rode peperbessen (gekneusd)peperzout1. Schil de appelen en snij ze in fijne partjes. Pel en snipper de ui. 2. Doe de appelen en uien i... bekijk recept »