1000 recepten met salie
600 g vleestomaten1 bol mozzarella200 g bloem ( wat extra voor de vorm)1 zakje bakpoeder75 ml olijfolie3 eieren1 takje salie25 g boter1 kl zout0.5 kl peper1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Stoof ze... bekijk recept »
1 bladerdeeg (bakklaar)2 tomaten250 g ricotta2 el pecorino (gemalen)2 el melk2 eieren2 kl vloeiende bloem1 bosje bladpeterselie4 blaadjes verse saliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Splits de eieren. Klop de dooiers los met de melk en ... bekijk recept »
8 scampi's4 plakjes gedroogde ham (type Ganda- of serranoham)olijfolie4 blaadjes salie1 kl gedroogde oreganopeperzout1. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Snij de plakjes ham doormidden. Doe hetzelfde met de salieblaadjes. bekijk recept »
800 g filet mignon12 artisjokken1 citroen1 el citroensap4 el honing50 g boterolijfolie1 tl mosterd12 teentjes knoflook (ongepelde)4 takjes saliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de buitenste harde bladeren van de artisjokken. Pers h... bekijk recept »
600 g zeeduivelfilet8 plakken mager spek2 kl citroensap1 el boter2 el arachideolie2 dl visfond1 ui8 blaadjes verse salieuit de molen peperzout1. Snipper de ui. Besprenkel de vismedaillons met citroensap. Zet ze een kwartiertje afgedekt in de koelkast... bekijk recept »
400 g kipfilet1 snuifje cayennepeper olijfolie10 gedroogde tomaten250 ml verse room100 ml droge sherry1 bosje verse salie15 zwarte olijven300 g verse tagliatelle zout, peper 1. Snij de kipfilet in reepjes en kruid ze met zout, peper en cayennepeper. ... bekijk recept »
300 g aardappelen 1 eierdooier olijfolie 5 el fijngehakte salie 80 g geraspte parmezaan eiwit paneermeel peper zout1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Pureer ze met de eierdooier en de olijfolie. Meng de salie en de parmezaa... bekijk recept »
900 g cottage cheese 4 el geraspte parmezaan 6 eieren 200 g rucola 4 el peterselie 1 bundel salie peper zout olijfolie boter 1 zoete aardappel 1. Mix de cottage cheese, de parmezaan en de eieren in de keukenrobot. Voeg er de rucola en de helft v... bekijk recept »
250 gram aardappelen 180 gram ricotta 10 blaadjes salie 1 ei 6 eetlepels broodkruimels (witbrood) peper en zout naar smaak zonnebloemolie voor te frituren1. kook de aardappels tot ze gaar zijn en pureer ze.2. voeg aan de warme puree peper en zout,... bekijk recept »
8 cannelloni’s 500 g kalfsvlees 100 g fontinakaas 5 sneetjes parmaham 5 blaadjes salie 1 ei 1 dl room 25 cl witte wijn 7 tomaten 1 ui 1 laurierblad 2 takjes tijm 1 teentje knoflook 1 wortel Solo Vloeibaar peper van de molen zeezout 100 g font... bekijk recept »