1000 recepten met salie
4 kalkoenfilets van circa 140 gram e; lk 4 grote plakken parma-ham 1 salie 4 eetlepels vleesjus 200 ml rode wijn 4 cocktailprikkertjes Bereiding: Snijd de kalkoenfilets met een scherp mesje open (envelop). Leg in elke filet een plak Parma-ham en best... bekijk recept »
Boter 1 fijngehakte ui 400 gr geschilde en fijngesneden jonagold 1.5 dl witte wijn of appelcider 1 el suiker 1 snuifje zout 1/4 koffielepel gemberpoeder 1 snuifje cayennepeper 4 el zure room 5 cl calvados (een borrelglaasje) 8 varkensmedaillons van 6... bekijk recept »
200 g verse pasta (casarecce)2 takjes salie (enkel de blaadjes)0.5 el citroensap1 el kappertjes1 el walnoten (gehakt)50 g boter1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Smelt de boter in een pan, voeg de salie toe. Laat de boter h... bekijk recept »
4 el boter1 chilipeper (fijngehakt)12 blaadjes salie2 pakjes verse ravioli (gevuld met ricotta)peperzoutparmezaan (versgeraspt)1. Smelt 1 el boter in een pannetje en voeg er 1 fijngehakt chilipepertje en 12 blaadjes salie aan toe. Laat de aroma&... bekijk recept »
4 kippenbouten400 g tomatenblokjes3 stengels selder1 ui2 teentjes knoflook6 blaadjes saliepili piliolijfoliepeperzout20 ontipitte groene olijven1. Spoel de selder en snij 'm in fijne boogjes. Pel de ui en de knoflook. Snij de ui in dunne reepjes,... bekijk recept »
500 g broodkruim (bruin of wit)1 kg kalkoenfilet1 appel (jonagold)1 stengel selder (fijngesneden)1 ui (gesnipperd)200 g walnoten (grof gehakt)1 el boter1 dl room100 ml appelsap4 dl kippenbouillon (voor de kalkoen)100 ml kippenbouillon (voor de vullin... bekijk recept »
400 gram aardappels, geschild en grof geraspt400 gram knolselderij, geschild en grof geraspt1 ui, geraspt6 blaadjes salie, fijngesneden1 eetlepel bloem50 gram boter, gesmolten6 eetlepels olijf- of arachideolie400 gram Hollandse roerbakgroenten4 gehak... bekijk recept »
300 gr gemengd gehakt 500 gr pompoen 3 el olijolie 6 blaadjes salie 1 rood pepertje 4 el broodkruim 1 ei peper&zout (pezo) rucola 1. Verwarm de oven voor op 200° electrisch of 175° hete lucht.2. Maak de pompoen schoon en besprenkel met 2 el olijfo... bekijk recept »
600 g kalfsgehakt 1 ei 100 g chapelure (broodkruim) 4 fijngehakte sjalotten 20 g salie 4 lapjes kalfsfilet 100 g boter Voor de saus: 4 dl tomatensalsa/passata 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees verse gehakte salie trosjes kerstomaten 1. Bereid het geh... bekijk recept »
400 gr snoekbaarsfilet (met vel) 200 gr pompoen 200 gr aardappels 4 el solo, bakken en braden 2 takjes salie 50 ml room peper&zout (pezo)1. Maak de pompoen schoon en snijd hem grof.2. Schil de aarappelen en snijd ze grof.3. Kook alles gedurende ong... bekijk recept »