1000 recepten met salie
1 kg Snoekbaars1/4 liter room 3 takjes saliePeper Zout 100 g champignons1 Sjalotje Margarine- Borstel de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Vet een wijde ovenschotel dik in met margarine. - Bedek de bodem met de champignons en strooi er 1 fi... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g varkensgebraad 1 blik ananas op sap 2 takjes verse salie 1 eetlepel papaverzaadjes zeezout (fleur de sel) peperHaal alle vetranden van het varkensgebraad en snij het vlees in blokjes van 3 op 3 cm. Laat de ananas uitlekken en s... bekijk recept »
600 gram kalfsschenkel zonder bot in blokjes gesnedenvier teentjes knoflook (geplet)1 fles Chianti Classico20 blaadjes salieolijoliezout. Bereidingswijze Bak het kalfsvlees aan met de olijfolie en de knoflook. Giet er dan de hele fles Chianti over en... bekijk recept »
600 gram kalfsschenkel zonder bot in blokjes gesnedenvier teentjes knoflook (geplet)1 fles Chianti Classico20 blaadjes salieolijoliezout. Bereidingswijze Bak het kalfsvlees aan met de olijfolie en de knoflook. Giet er dan de hele fles Chianti over en... bekijk recept »
4 dunnemalse kalfslapjes van 150 gram elk 8 plakjes parmahamniet al te dun beetje bloem bosje verse salie borrelglas marsala 2 borrelglazen witte wijn 3 borrelglazen sterke kippenbouillon of -fond half pakje boter peper beetje olijfolie Rol de lapjes... bekijk recept »
300 gr shii-takes2 knoflooktenen4 el olijfolie2 blaadjes salieenkele rozemarijnnaaaldjes1 el tijmblaadjes Bereidingswijze Maak de shii-takes schoon en snijd de stelen van de hoedjes. Gebruik de stelen voor soep of een ander paddestoelengerecht. Pel d... bekijk recept »
Vers geplukte salieboter of olijfolie Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden Bereidingswijze Leg de salie blaadjes op een bakplaat. Leg op elk blaadje een klein stukje boter. Bak de blaadjes knapperig in 6 - 8 minutenin het midden van de ov... bekijk recept »
1 jong konijn (ongeveer 17 kg) - peper van de molen - zout - 4 teentjes knoflook - 20 blaadjes salie - takje rozemarijn - 6 eetlepels olijfolie - 70 cl kippenbouillon Bereidingswijze Het konijn in stukken snijdenkruiden met peper en zout en in een ov... bekijk recept »
2 entrecotes van elk ca. 200 gram, zout voor de sinaasappelmarinade:2 sinaasappelen, 3 eetlepels (olijf)olie, halve eetlepel citroensap, 2 theelepels cayennepeper, 4 takjes salie (garnering), 6 blaadjes verse salie, 1-2 teentjes knoflook Snijd eventu... bekijk recept »
1 scharrelkip naar keuze olijfolieextra vergine dijonmosterd sap en schil van 2 limoenen 2 limoenen in kwarten vers gemalen zwarte peper bosje salie Maak een marinade van olie, 2-3 el mosterd, limoensap en schil en peper. Maak het vel van de kip op e... bekijk recept »