1000 recepten met salie
210 ml water1 el olijfolie350 gr bloem, 1/2 tl zout 1 tl kristalsuiker, 1 tl instantgist, 1 el gehakte verse salie (of gedroogde salie), 1 el gehakte rode ui. Voor de afwerking: 2 el olijfolie, 1/2 rode ui, 5 verse salieblaadjes (of gedroogde salie),... bekijk recept »
3 e.l. olijfolie1.7 kg. lamsbout (door de slager in niet te dunne schijven laten hakken)zoutpeper1/8 liter witte wijnenkele takjes salieenkele takjes rozemarijn2 e.l. kappertjes2 e.l. rozemarijnnaaldjes4 tene knoflook7 ansjavis filets en 10 salie bla... bekijk recept »
3 teentjes knoflook10 blaadjes verse salie (of 1 el gedroogde)100 gr. zwarte olijven zonder pit4 kipkarbonadespeper4 el olijfolie1 dl witte wijn1 blikje tomatenblokjes (400 gr.) Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Salie in dunne reepjes snij... bekijk recept »
16 Schijven Ananas op sap 200 Gram Kalkoen of kip 25 Bladen Salie 10 Aantal Kroketten of frites 1 Elepel Ketchup 1 Elepel Tomaatconcentraat 1 Dl Rode porto 1 Dl Room1. Salie versnipperen,kalk.of kip aanbakken en kruiden,inwrijven met ketchup en 3/4 ... bekijk recept »
8 kalfslappen (dun)8 sneden parmaham8 blaadjes salie200 ml witte wijn1 el salie (gesnipperd)olijfolieboterpeperzout1. Leg, indien nodig, de kalfslapjes tussen huishoudfolie en maak ze nog dunner met behulp van een hamertje. Kruid peper en zout. 2. Be... bekijk recept »
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)400 g gemengde bospaddenstoelen8 plakjes pancetta8 blaadjes salie ( extra)6 eieren100 ml roompeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 4 individuele quichevormpjes (of 1 grote) met kruimeldeeg en bak ze b... bekijk recept »
2 el parmezaan (gemalen)1 kg bloemig kokende aardappel2 eidooiers160 g bloem100 g boter2 el olie1 bosje saliewitte peper uit de molenzout1. Boen de aardappelen en prik ze in met een vork. Kook ze ±1 uur in gezouten water. Laat ze 20 ... bekijk recept »
4 kalfsescalopes4 blaadjes salie4 plakjes ham (San Daniele)boterbloemwitte wijnzwarte peperzout1. Leg de escalopes open op het werkvlak. Leg er een plakje ham op en een blaadje salie en zet vast met een cocktailprikker. Wentel de escalopes kort in de... bekijk recept »
4 haas- of kogelbiefstukken4 plakjes parmaham2 eetlepels boter1 eetlepel olijfolie8 sjalotten, geschild en in plakjes4 blaadjes salie2 eetlepels rode port50 gram gorgonzola, op kamertemperatuur, in 4 blokjeskeukengarenaluminiumfolie1. Bestrooi de bie... bekijk recept »
1 parelhoen 6 dunne plakjes pancetta 1 bosje salie 2 el jeneverbessen 100 ml grappa 1 citroen extra virgine olijfolie 200 ml droge witte wijn peper&zeezout uit de molen (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Kruid de buikholte van de parelhoen m... bekijk recept »