1000 recepten met salie
400 gram kalkoenfilet500 milliliter kipbouillon1 citroen schoongeboend75 gram boter3 eetlepel bloem50 milliliter kook- of slagroom1 eetlepel gehakte verse salie1 ciabattabrood in schine plakken2 eetlepel olijfolie1 teenjes knoflook1. Kook de kalkoenf... bekijk recept »
250 gram magere spekblokjes8 blaadjes salie500 gram sperziebonen, afgehaald450 gram voorgekookte aardappelpartjes (koelvers)250 milliliter vlees- of kippenbouillon4 handperen, geschild, in partjes1. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan lic... bekijk recept »
100 g ontbijtspekblokjes2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct5 sjalotten, gepeld en gehalveerd2 teentjes knoflook, gesnipperd4 blaadjes salie of 1 theel. gedroogde1 courgette, in kleine blokjes250 g tuinerwten of jonge kapucijners (diepvries)zoutvers... bekijk recept »
3 eetl. olijf- of arachideolie25 g boter600 g hamlappenzoutversgemalen peper4 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt1 kleine knolserderij, geschild en in blokjes2 eetl. bloem200 ml kookroom200 ml vleesbouillon1 eetl. grove mos... bekijk recept »
700 g kalfslapjeszoutversgemalen peper1 eetl. bloem3 eetl. olijfolie1 grote ui, gesnipperd4 teentjes knoflook, gesnipperd1 theel. rasp van sinaasappel10 blaadjes salie of 1 theel. gedroogde salie200 ml pinot blanc200 ml vleesfond (pot)12 trostomaatje... bekijk recept »
4 karbonades3 eetl. olijfolie2 eetl. grove mosterd(zee)zoutversgemalen peper2 eetl. gehakte verse salie1. Wrijf de karbonades in met een mengsel van olijfolie, mosterd, zout, peper en salie. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken. 2. Rooster het vlee... bekijk recept »
4 enkele kipfiletszoutversgemalen peper1 appel, geschild8 fijngesneden blaadjes salie of 1 theel. gedroogde20 g blanke gewelde rozijnen2 eetl. boter of olijfoliecocktailprikkers1. Snijd de haasjes van de filets. Snijd de filets aan de lange en dikke ... bekijk recept »
4 grote of 8 kleinere plakken gerookte ham600 g koolvisfilet, ontdooid en uitgelekt (Vismarine)zoutversgemalen peper1 theel. citroenrasp8 blaadjes salie100 ml droge witte wijn3 eetl. koude boter1 theel. citroensapaluminiumfolie1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »
100 g boter1 ui, in ringen600 g rodekool, in flinterdunne reepjes2 kruidnagelszout en versgemalen peper2 eetl. (riet)suikermaïzena of allesbinder (eventueel)750 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes250 ml warme melk (Melkan)nootmuskaat1... bekijk recept »
1 citroen150 ml olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd300 g wortel, in stukken1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)zoutversgemalen peper2 teentjes knoflook, geperst1 klein stokbrood, in plakkenenkele blaadjes of 1 eetl. gehakte salie (vers of diepvr... bekijk recept »